JOTA 2003

F.v: Lene og Anita har funnet seg noen å chatte med på IRC.
F.v: Lene og Anita har funnet seg noen å chatte med på IRC.

Lørdag 19. oktober fikk LA2T besøk av 8 ivrige speidere fra Vikhamar Speidergruppe under årets Jota. Det hele kom litt brått på, da LA9RX Bjarne hadde fått havari på HF’en sin, og ringte lederen i Trondheimsgruppen for å få hjelp. Og det fikk han selvsagt. LA9RX Bjarne, fikk god bistand fra LA9PGA Per Torbjørn med aktivitetene denne lørdagen, og aktivitet manglet det ikke på.

LA2T har som kjent nylig fått inn ADSL, og det var meget populært for flere. Selv om det var 2 PCer, 3 laptop’er og 3 HF-stasjoner i aksjon samtidig, ble det av og til i minste laget for alle i perioder. Det ble bare kjørt en QSO på SSB, forholdende var elendige, og det var ikke mulig å sjekke inn på LA1SS. Men det ble testet endel APRS, PSK31, SSB, CW og andre digitale moder, – iallefall lyttet på om ikke alle våget seg til å sende, og det var tydelig de digitale modene som var mest populært foruten «litt» chatting på irc over internet da.

jota03-3
Jonas trener seg på CW.

LA9RX hadde også med seg en kveil med kabel, plugger og kabeltang, slik at de ivrigste PC-entuiastene fikk laget seg nettverkskabler for en billig penge. Det var et populært tiltak som aktiviserte noen av speiderne i alle fall.

Det var også stort oppmøte av gruppens øvrige medlemmer som forberedte nye antenner til CQWW DX SSB contesten kommende helg, så det skjedde mye i gruppen denne helga.

Alle så ut til å trives med det de holdt på med, de unge fikk stort sett gjøre det de selv ønsket, og vi håper at dette gav mersmak og at vi får se dem igjen neste år under Jota.