Hva er amatørradio?

En kort informasjon:

Amatørradio er en avansert og verdensomspennende teknisk hobby som handler om radiokommunikasjon. Her finnes mange nisjer man kan fordype seg i, hvis ønskelig.

I Norge har ca 7000 personer lisens (sendetillatelse) til å bruke radiosendere på frekvenser som er spesiellt avsatt til radioamatørtrafikk. Rundt om i verden er det mange tusen likesinnede som bruker disse frekvensene hver dag på mange forskjellige måter.

Hobbyen følger den teknologiske utviklingen og etterhvert som årene har gått har flere nyvinninger innen hobbyen oppstått.

For de mange som fra før av har data som hobby anbefales det å se på mulighetene som finnes i radioamatør verdenen.

Pc-en kobles til radioutstyret, og det åpner seg flere muligheter for kommunikasjon over landegrensene. Hovedforskjellen er at det kan forgå uten bruk av internett.

Radioamatører verden over hadde faktisk denne muligheten før internett kom inn i de tusen hjem. Samme båndbredde som ved en fast internettforbindelse får du ikke, men helt andre andre måter å kommunisere på som er både lærerikt og spennende.

Internett tjenester spesielt laget for radioamatør trafikk har de siste årene blitt mer utbredt. Det finnes flere typer software applikasjoner og hardware utstyr, og den teknologiske utviklingen bare fortsetter.

Radioamatørenes kompetanse styrkes og er en ressurs som samfunnet kan dra nytte av.

Nødsambandstjenesten er en av disse ressursene, og radioamatører over hele landet er med.

Forskrift (Lovdata)