Oppdatering 80m 4Square

Den tyngste jobben med 80m 4Square er nå unnagjort, og elementene er reist med to sett barduner hver. I bunnen har vi hengt hvert element opp etter «flaggstang-prinsippet», der hver antenne står i en base med støpt fundament som går omtrent en meter ned i bakken. En elektrisk vinsj ble benyttet til å heise hvert element opp, og samme prinsipp kan benyttes for senking.

For å forstå hvor stort dette er: legg merke til personen til venstre i bildet!

Gjenstående arbeid kan kalles selve sjarmøretappen, der vi må henge på radialer og koble hvert element til styringsenheten som er plassert i senter. Deretter er det bare å dra coax ut fra shacken og starte målingene! Denne antennen vil virkelig plassere LA2T på kartet under aktivitet på 80m-båndet!

Den observante leser har kanskje også lagt merke til de kortere elementene i midten, som er for 40m 4Square. Både 40m og 80m ferdigstilles samtidig.

Ønsker du å fordype deg i hva en 4Square-antenne er, og hvordan den fungerer? Her er et dokument (pdf-format) som forklarer prinsippet i teknisk detalj: http://tm1o.free.fr/4SQ/80m/en_ver_final4-sq_03_04_15.pdf

– Stasjonskomitteen