Vi har fått ADSL på LA2T

Kablen ble festet til tauet med strips. Her holder LA5BMA Arne stigen mens LA3TMA Morten lyser og LA3XMA Odd stripser. Han var nøye med å spare noen stripsender så fuglene fikk ha noe å sitte på... Ikke så helt enkelt å jobbe i lyset fra ei lommelykt kanskje.
Kablen ble festet til tauet med strips. Her holder LA5BMA Arne stigen mens LA3TMA Morten lyser og LA3XMA Odd stripser. Han var nøye med å spare noen stripsender så fuglene fikk ha noe å sitte på… Ikke så helt enkelt å jobbe i lyset fra ei lommelykt kanskje.

Tirsdag 7. oktober ble det arbeidet intens for å få lagt inn bredbånd fra Lialøkken Grendehus og inn i våre klubblokaler på Lialøkken. Det ble lagt en kabel fra hovedhuset, gjennom loftet på uthuset, inn på loftet i klubblokalene og ned i VHF/digitalrommet. Derfra går det så forgreininger ut til en dobbelkontakt i stuen, en i schacken og en i verkstedet. Alle rommene skal også ha kontakter for N6TR sitt loggprogram.

Dermed har vi kontakter for 2 PCer på hvert rom, og kapasiteten på switchen er 15 maskiner. Det kan da evt brukes egne bærbare PCer, kanskje kan det skaffes flere stasjonære maskiner, og man bør nok også reservere en eller to maskiner for nybegynnere som ikke har tilgang til nett hjemme. Dette for at flest mulig skal få prøve seg selv uten å bare bli stående å se på. Det bør kanskje også tenkes på å lage en form for startside med linker som er aktuelle.

Ellers så åpner jo dette noen nye dører for oss her på LA2T. Vi kan evt sette opp BBS med forward via internet, APRS, Echolink etc, dersom dette ansees formålstjenlig, samt at vi evt kan tilby våre medlemmer uten internett et sted hvor de kan surfe og ha en egen e-postadresse etc.

Aktiviteten var stor på andre områder også, her mekker LA3WAA Tor lys på motorsykkelen sammen med LA9PGA Per og LA7XMA Ole-Morten.
Aktiviteten var stor på andre områder også, her mekker LA3WAA Tor lys på motorsykkelen sammen med LA9PGA Per og LA7XMA Ole-Morten.

Når det gjelder «abonnementet» vårt på ADSL, så har vi bare en avtale med naboen om at «vi» betaler for den mengde båndbredde som forbrukes per måned, og «vi» er i denne sammenhengen noen internett-entuiaster på LA2T. Utgiftene vil ikke bli belastet LA2T sin økonomi, derfor er det satt noen restriksjoner på bruken for å unngå misbruk. Det skal kun brukes til mail, surfing, irc og diverse amatørradioformål, og er ikke ment for nedlasting av større mengder data som musikk, film etc. Linjen ned fra nettet er på ca 1Mb.