Forberedelser på LG80T for høsten og vinteren

Sommeren er over og nå er det stor aktivitet for å komme i gang og gjøre seg klar for høsten og vinteren på LG80T.

PA for stasjon A har hanglet mye i det siste og noen releer måtte byttes. Det viste seg å ikke være så enkelt som man trodde og flere feil ble funnet i vår Expert 1K PA av Stein-Olav, LA9QV. Det vil nok ta litt tid før dette kommer i orden.

Vår repeater for nød- og beredskapssamband, LA8PR på 434.900 MHz, er friskmeldt og QRV. Det gjenstår bare noen mindre forbedringer for skifte mellom nettstrøm og batteri (sikring mot feil batteripolaritet) før den er klar for innsats ute. Steffen, LA4SM, sjekket duplexfilteret (Procom) med medbrakt nettverksanalysator og fant det godkjent med ca. 85 dB dempning.

Det har vært en sommer med mye varme og vegetasjonen har vokst mye og det ble nødvendig å rydde trassene for elevert jord for 80 m vertikalen samt for lytte loopen for lavbånd. Pålen for oppheng av antennene for stasjon C ble rettet opp og banket ned i jorden av Sanimir, LB6VI og Håvard, LB9RE og den skulle nå stå stødig over vinteren.

Ute pågår antennearbeid på mast B ved hjelp av lift og både Tor, LA3WAA og Jan, LA7VV kan sees i aksjon på bildene etter tilsyn og vedlikehold av rotorfestene og oppheng av trådantenner med mer på tirsdagens aktivitetskveld. Mer arbeid skal utføres senere for skifte av styrekabelen for rotoren.

Det forgikk mer på huset denne kvelden også, men det får jeg komme tilbake til senere.

Vel møtt på Lialøkken!

Mvh
Håvard, LB9RE