Vi fornyer dataparken…

data02
LA3XMA Odd og LA3TMA Morten overvåkes av LA3WAA Tor

Torsdag 15. januar var det full aktivitet på LA2T, og denne gangen var det PC-parken som fikk en grundig fornyelse og oppgradering.

Det ble sendt ut en etterlysning via e-post på onsdagen om noen hadde gamle, brukbare PC-komponenter liggende av ikke altfor gammel dato, og etterlysningen gav god respons. Noen hadde skaffet tilveie diverse PC’er, noen kom med harddisker, hovedkort, skjermkort, cd-rom og brennere, men det store arbeidet besto da i å sette sammen brukbare komponenter, renske diskene for gammel software og installere ny.

data01
LA3RLA Kai hadde nødvendig software som skulle til

Harddisker er forøvrig blitt en kronisk mangelvare i disse tider, da firmaer som oftest makulerer HD’ene før PC’ene vrakes. Resten av komponentene var det ikke like vanskelige å få tak i, og PC-parken vil nå bestå av et stort antall med 3-400MHz pentium eller mer.

Det er også planlagt en egen PC med software-bank hvor hver enkelt kan brenne seg kopi av diverse nyttige amatørradio-programmer eller annen software på CD-ROM. Det er plass for 15 PC’er på nett samtidig på LA2T, og når alle er klar, vil det bli fulgt opp med diverse datakurs med tanke på bruk av internet samt ulike amatørradio-programmer.