Tur til Bringen 6. september 2020

Håvard og Karl kjørte opp til Bringen på søndag 6/9-2020 for å se til APRS LD7TB. Karl hadde hentet nøkkel hos cyberforsvaret på Persaunet på fredag.

Det var oppholdsvær og litt sol og god vei helt opp til toppen på søndagen.

Nede i kjelleren viste det seg at APRS hadde strøm påslått. Batteriet målte 10.8 Volt med laderen avslått. Med laderen på var spenningen 13.8V. Batteriet er da mest sannsynlig ute av funksjon og LD7TB går på laderen.

Det var også dårlig kontakt i PL koakspluggen til antennen på taket. Pluggen ble pusset ren og antennen målte en SWR på 1:3 på 144-145 MHz (MFJ259C) og er da uegnet for videre bruk uten vedlikehold/reparasjon.

Det ble byttet til den antennen (Kathrein dipol) som vi engang monterte i masten. Den hadde SWR 1:1.3 på aktuell frekvens og er et bedre valg. Det ble satt på en ny plugg på RG-223 kabelen fram til Friendcom radioen. Det ble gjort flere tester ved å slå av og på strømmen på radioen og hver gang kom det opp en beacon spot for LD7TB på aprs.fi kartet.

Noe mer ble ikke gjort med stasjonen på denne turen.

APRS stasjon burde mest sannsynlig vært skiftet, men det lot vi være nå (hadde med erstatter) siden oppkoblingen for å mute LD7TB TX når repeater er aktiv er noe spesiell og det må lages et nytt opplegg for dette. Alternativet er å bytte LD7TB radio/TNC uten denne funksjonen. Så lite som denne repeateren benyttes burde det ikke være noe stort problem.

På veien hjem fikk vi svært god sporing fra toppen og nedover Gauldalen til ca. Kotsøy hvor LD7TG-1 på Støren tok over fra Rognes. Det er dermed en tilfredsstillende overlapp mellom disse stasjonene i denne delen av Gauldalen.

Vedlagt noen bilder fra toppen og kart som viser sporingen.

Mvh – Håvard, LB9RE