Telefonitesten 2011

Så var det atter tid for høstens contesteventyr,  med Telefonitesten den 19. og 20. november.

I år startet det hele med oppmøte to timer før testen skulle starte, for gjennomgang av antenneparken. Etter flyttingen av spiderbeamen for noen uker siden, var ikke antennene for 80m og 40m helt i orden, men etter endel justeringer og strekking av antennene, var tiden kommet til gjennomgang av utstyret inne i schaken.

tlf2011k_1Tiden gikk fort, og gjøremålene var mange, og tidspunktet for teststart kom faretruende nær. En siste finpuss av antennene, filtrene som kom på plass, og Super-Duper programmet ble gjennomgått. Da viste klokken kun 5 minutter igjen til start. Alle trakk pusten dypt tre ganger for å roe ned pulsen, og så var det klart for å konsentrere seg om contestkjøringen, – trodde vi ja!

tlf2011l_1Tre QSOer ute i testen begynte begge HF-riggene ukontrollert å slå seg av og på i hurtig tempo. Spenningssvikt ble det raskt konstatert, men hvor var feilen? Koblingsvasene under bordene ble gjennongått, men ingenting ble til det bedre, – snarere tvert imot. Etter litt lettere hysterisk romstering etter et måleinstrument, ble det frt slått fast at batteriene rett og slett ikke gav strøm.

tlf2011m_1Dermed ble det å lete høyt og lavt etter power til riggene, – de ble funnet, men til alt overmonn var sikringene gått på begge powerne. Men det ble fikset på en måte (uten hesjetråd), og man kunne atter roe ned med å fortsette med Telefonitesten etter at 30 dyrebare minutter var gått tapt. De etterfølgende periodene forløp heldigvis uten uønskede overraskelser.

tlf2011n_1Forholdene på båndene var kjempeflotte, spesielt 40 meter var vidåpen samtidig som 80 meteren var fin og fri for QRM av noe slag, spesielt morgenperioden var vel den beste.

Årets Telefonitest vil nok, p.g.a. den store deltakelsen i testen samt forholdene var på topp, gå inn i historien som en av de beste på svært mange år.

Trøndelag var godt representert med lokale krefter, så vi er spente på resultatet. Noe plakett vil det neppe bli i år, men diplom vil forhåpentligvis komme i posten.

Operatørene i testen var LA1UW og LA3WAA i første periode mens LA1UW og LA4RT tok seg av de to siste periodene.