Tur til Ruten 2006

Vi var 4 mann som startet fra Lialøkken kl.13.00 lørdag 29.august: LA3XMA Odd, LA3TMA Morten, LA5HIA Jan-Inge og Anders som er LA8GE’s 2. harmoniske.

p_ruten3683storR6 hadde vært QRT noen dager, så vi var spente på hva som møtte oss på toppen. Vi hadde planlagt en overnattingstur og hadde med to telt. Været var fint da vi startet fra Søylia kl.15.15.

Formen var nok ikke helt på topp, så det var godt å ta en lang pause da vi hadde kommet over hengebrua. Her er det også godt og kaldt vann å finne. De neste etappene var ikke mindre slitsomme. Det hører også med til historien at vi ble overrasket av en mildt sagt saftig regnbyge.

p_ruten3757storVi spanderte også på oss en spisepause før vi nådde toppen.

Nesten 5 timer etter vi startet fra Søylia var vi oppe. Joda, nøkkelen passet heldigvis. Siden det var første gang LA3XMA var her, fikk han æren av å gå inn i brakka først.

Der inne var det mildt sagt varmt, sånn omkring 50 grader. Det var slett ikke noe rart at R6 hadde gått QRT.

p_ruten3721storEtter en reset var repeateren på lufta igjen. Det hjalp også betraktelig å få temperaturen inne i brakka ned på 21 grader. Repeateren begynte da å fungere normalt igjen.

Egentlig skulle et lag nr.2 bestående av 5 mann komme opp på søndag på en dagstur. Siden årsaken til problemene rett og slett var varme, var det derimot lite lag 2 kunne bidra med. De kansellerte derfor sin tur.

Det å overnatte på toppen av Ruten var en kjempeflott opplevelse. Den utsikten man kan nyte fra morgenen er fantastisk. Det ble besluttet å etterlate et telt der oppe.

Med tiden skal vi også bringe opp liggeunderlag. I fremtiden vil det dermed bli mye mer lettvint å foreta en  overnattingstur til Ruten siden det meste vil være på plass der oppe.

Den største fordelen med en overnattingstur er at en har en mye bedre tid på seg enn ved en dagstur.