Pluselig Portabel, Radiotur i Ringvebukta

HPIM0674_7 - KopiPlutselig portabel dukket opp som ide på en bade- og geocachetur i fjor. Hvorfor ikke ta med radio, batteri og antenne og dra til en rolig plass for noen timer, gjerne med litt grillmat eller annet snadder. Det ble noen turer etterhvert, dette er fra en av turene til Ringvebukta, 26. juni.

HPIM0682_7 - KopiMed på turen denne kvelden var LA3EPA Rolf Terje, LA3RLA Kai, LA3TMA Morten, LA3XMA Odd og LA5VMA Raynold. Det var muligheter for regn så vi satte opp paviliongen til Odd, når vi var ferdig med det oppdaget vi turens siste deltaker, en liten katt, Pusi, hadde lagt seg i bagen. Å bli fjernet likte den ikke, etter å ha sovet i stolen en stund hoppet den like så godt inn i bilen og la seg til å sove i sengen.

HPIM0664_7 - KopiDet ble rigget opp en 8m mast med 80-40-20m dipoler. Radioen her var LA3RLAs Kenwood TS-570, for det meste operert av LA5VMA Raynold. LA3XMA Morten dukket opp med 80m spoleantenne viklet på en fiskestang, den ble montert i toppen av en kort glassfibermast og LA3EPA Rolf forsvant bokstavlig ut i krattet for å strekke ut radialer. Radioen de brukte var LA3TMAs Icom IC-706.

HPIM0677_7 - KopiEtter en stund fant LA3TMA ut at de skulle teste teorien om at det var bedre med antenner ved sjøen. Det var det uten tvil, med radialene ute i sjøen ble det enda bedre, Israel kom inn som en drøm. LA3TMA hadde flere antenner på lur, en Beernut dukket frem fra bilen forsvant mot, for ikke å si i sjøen. Også den laget av en fiskestang og spolen på en ølflaske, skal visst være gøy å lage, flasken (murer) må tømmes først:)

HPIM0678_7 - KopiOmsider var antennene oppe og sto på egen hånd og med LA3XMA som antenneswitch ble det flere kontakter i fra svaberget, JP53FK, 0,5moh. (0,5m ASL?) 80m pisken var 2,8m og beernuten 6m så den siste var uten tvil den beste. I sjøkanten ga mersmak, høstens fieldday for Fosengruppen blir avholdt på Garten på spissen av Ørlandet, 10-20m fra sjøen, 3m over havet og med muligheter for antenner utover sjøen.

HPIM0656_7 - KopiKlokken ble 23 og de i fjæra fant ut at det fikk være nok for kvelden og dukket opp ved bilene igjen. Godt fornøyd med lite og lett utstyr, dette må gjentas. Resten av utstyret ble demontert og en kosete og opplagt pus overtok Ringvebukta for natten mens de andre dro hver til sitt.

LA3RLA Kai

17.08.2007