Nye brakker på plass

Dropin tirsdag 21. september ble en spennende, slitsom og usedvanlig våt dag for mange av gruppens medlemmer. Klokken 17:00 kom kranbilen som skulle frakte ned brakkene for oss og løfte dem over taket og på plass.

052
Det møtte mange arbeidsomme og skuelystne opp i plaskregnet for å beskue de nye brakkene som ble heist på plass.

Været var sånn noenlunde bra fram til klokken nærmet seg fem, men så startet regnet. Det ble meldt om flomfare på nyhetene, og vi skjønte snart at det nok var riktig bedømt, for regnet høljet ned konstant hele kvelden. Likevel dukket det opp 18 arbeidsvillige og skuelystne som slett ikke var redde for å bli våte.

Brakkene ble fraktet ned av en lastebil som igrunnen var et lite under i seg selv. Det var masse fine finesser med den, foruten at den hadde ei kran som kunne løfte brakkene over huset.

Arbeidet med å få over første brakke gikk greit, og den ble plassert ytterst på jernbaneskinnene som måtte tilpasses noe, og kranføreren manøvrerte den på plass med stor presisjon.

061
Her er fotografen, LA3RLA i aksjon under vanskelige forhold.

Den andre brakken derimot var mer arbeidsom da den skulle deles i to. Det ble lagt ut noen sviller som den ble satt på, det ble målt opp og streket av for hvor den skulle deles, og så ble den rett og slett sagd i to deler med ei motorsag. Og pent ble det og.

Den første biten av brakka ble heist over og plassert i enden av den første, altså rett foran vinduet til shacken. Den andre ble plassert i kroken inn mot stua. Og tro det eller ei, – alt passet slik det skulle.

Da er det bare å se å få tak over det hele, slik at vi kan få begynne å jobbe litt med innvendige arbeider utover vinteren.