Ny radio for LD7TH – Liaåsen

Den gamle node radioen på LD7TH 144.850 MHz gikk over i historien før jul og hadde da gjort tjeneste siden nodene kom på Liaåsen på 90 tallet.

Dette var en Storno 5112 for mobilt bruk i bil som var kassert. Radioen hadde da allerede gjort tjeneste i ca 15 år før den kom på Liaåsen hvor den også gjorde jobben i en rekke år.

Det er imponerende når man vet at en noderadio mottar og sender flere ganger i minuttet hele døgnet. Det var imidlertid en integrert krets i mellomforsterkeren som sa takk for seg som var grunnen til at noden falt ut før jul.

Den nye radioen er en SALORA SRP 24 som også er en radio for mobilt bruk i bil. Dette er en ørlite mer moderne radio, men er svært robust bygget og det skulle kunne gi en oppegående node noen år til. Det var LA3RLA Kai Rune, som satt i krystaller, kabler etc og justerte radioen til node frekvensen.

Jeg målte deretter sender og mottaker i mitt verksted og fant at frekvensene for mottaker og sender var der de skulle være.

Følsomheten ble målt til 0.22 mikrovolt for å åpne squelch. Båndbredden for mottakeren er noe bred og den skulle dermed tolerere at noen ligger litt skjevt når de sender.

Turen opp til Liaåsen gikk i et høljende regnvær med regnskodden hengende tungt ned i granskogen. Lyset var svakt og trærne stod som svarte troll bortover liene. Folk var ikke å se. Ei skjor brøt den trolske stemningen og turen gikk greit videre opp til toppen…..

Vel opp på toppen av Liaåsen var det godt å komme inn i hus og få av vått regntøy og støvler. Det gikk raskt å montere radioen og snart var LD7TH igjen QRV på 144.850 MHz.

LA2T BBS kom inn via FLEXNET PCen med en gang ved første forsøk å logge på, men det var ingen mailer til meg, men kanskje flere nå kan sjekke om de har mail……for nå går igjen så det suser på pakke nettet.

LB9RE, Håvard