Med LA2T på Lighthouse Weekend

ban-munk

Lighthouse Weekend fra Munkholmen (NOR-167)

Munkhomen2001a
F.v.: LA9MB-Egil, LA4CKA-Ingar, LA1UI-Ottar, LA4IC-Wilhelm og LA3WAA-Tor.

Munkholmen er en liten øy som ligger like ut for Trondheim sentrum i rett linje i forlengelsen av Munkegaten, med Nidarosdomen og Erkebispegården som utgangspunkt. I gammel tid var dette Trondheims rettersted. Like etter år 1000 ble det bygget et Benedictinerkloster på holmen.

Sannsynligvis er dette et av de to første kloster som ble anlagt i Norden. I 1658 ble det omgjordt til festning og fengsel, senere også tollstasjon. Den mest berømte fangen gjennom tidene var den danske greven Peder Griffenfeld, som satt fengslet her i 18 år.

Munkholmen-1ui-opr
LA1UI – Ottar jobber febrilsk i pile-upen.

Lørdag 18. august dro 5 radioamatører fra Trondheimsgruppen sammen med et følge av Xyl – Yl og harmoniske, ialt 16 personer med stort og smått med LA3WAA`s båt fra Skansen og ut til reisemålet Munkholmen.

Før «hovedtyngden» av de reisende kom avgårde, hadde en «fortropp» inntatt holmen medbringende en FT-102, et Honda 2kw aggregat og en Fritzel 2000 antenne. Likeså var et «operasjonstelt» og diverse glassfiberrør samt 2-meterutstyr på plass da de øvrige kom dit ut.

Munkholmen-reketining
Vi er sultne og venter på at rekene skal tine.

Med på lasset var også flere kilo reker, bord og stoler. Rekene var frosne og ble lagt ut til tining ved ankomst, og ble svært så spiselige etterhvert som hungeren inntok hver enkelt. Sammen med loff, majones og assorterte grønnsaker ble dette veldig bra.
LA1UI – Ottar jobber febrilsk i pile-upen.

For de som ikke var helt oppdatert på «sjømat» var det mulig å grille pølser og annet snadder på medbrakt grill.

Antennen ble heist opp i Munkholmens høye flaggstang som sto veldig godt plassert for vårt formål – og 230V AC fikk vi ta ut fra borgen, slik at vi slapp å bli plaget med støy fra det medbragte aggregatet.

Munkholmen-agregat
Sosialt samvær var det selvsagt også tid til.

Den invertede Fritzelantennen fungerte utrolig bra både på 40 og 20 meter hvor sistnevnte bånd formelig kokte av stasjoner som skulle ha QSO med LA2T/Lighthouse.

I løpet av to og en halv time ble det kjørt 170 Qso`s av operatørene LA1UI Ottar, LA3WAA Tor, LA4IC Wilhelm, LA4CKA Ingar og LA9MB Egil.

Det ble også tid til en fisketur til en grunne utenfor QTH hvor fangsten ble en halv bøtte med brukbar fisk.

Vi som deltok på denne utflukten fant at dette ga mersmak, slik at en ny ekspedisjon vil nok bli planlagt til neste år. De som ikke fant det opportunt å bli med denne gang heller, bør erge seg over denne fine dagen som de gikk glipp av !

73 de
LA9MB – Egil Steen