Fieldday 2004

Trondheimsgruppen har arrangert sin aller første field day i historien.

2004fd30
Årets fieldday ble avholdt på sirkustomta ved City Syd.

14 dager før fieldday helgen, kom ideen om å arrangere fieldday opp. Kort planleggingstid ble det, men vi klarte det. QTH`et ble City Syd, og vi fikk tillatelse til å sette opp utstyret på sirkustomta like ovenfor kjøpesentret.

LA3XMA satte i gang med å prøve å få med seg flere som kunne tenke seg å ha det litt gøy en helg. Det ble også jobbet mye med å skaffe utstyr. Det ble holdt et par møter på klubblokalet i forkant av testen, der utstyr, antenner, mat, media, telt og andre ting ble diskutert. Vi ble ikke mange, men vi hadde det gøy.

De som var med: LA2LNA Anders, LA3RLA Kai, LA5VMA Raynold, LA5IMA Arild, LA4YW Liv, LB1ZF Steinar, LA5HMA Tone og LA3XMA Odd.

cramoyxFra utleie firmaet CRAMO fikk vi låne 2 lysmaster på 12 meter. Disse var teleskopmaster og kunne settes i ønsket høyde. Fra Hydro Texaco Flatåsen fikk vi låne en bilfrakt henger slik at vi fikk fraktet dem fra Ranheim til City Syd. APRS utstyr fikk vi låne fra LA3TMA Morten. En stor takk til alle som stilte opp for oss.

2004fd06
Agregatet funket prikkfritt under hele testen. LA2LNA i bakgrunnen.

Aggregat stilte gruppen selv til disposisjon. PC-er og rigger ble også skaffet til veie. Vi stilte med 2 Kenwood TS-570D, der en hadde VS3 innebygd. Antenner som vi hadde var en W3DZZ og en FD4 på HF biten. På pakkeradio hadde vi en hjemmebygget j-pole. Av pc`er brukte vi laptop`er som fantes blant oss som kjørte.

Lørdagen kom med klart og fint vær. Vi møttes ved City Syd med campingvogn og hustelt. Vi startet riggingen og oppsett av utstyr ca kl 1030. En del heftelser ble det da nettverket for logging ikke var helt klart, og en av mastene kilte seg fast, så vi kom ikke i gang til startstidspunktet. Vi kom ofte i mangel på tau så LA3RLA Kai løp inn og ut av City Syd og kjøpte tau, men motet var på topp da vi endelig kom i gang.

Regnet øste ned på søndagen, mens vi var tørre og fine.
Regnet øste ned på søndagen, mens vi var tørre og fine.

Vi var ikke ute for å sette en rekord, men for å ha det gøy, og det klarte vi. Det kom noen få amatører og besøkte oss på lørdag ettermiddag, og noen få andre skuelystene.

Lørdag kveld/natt kom regnet som fortsatte utover søndagen. Preseninger måtte opp, men det la ingen demper på stemningen. Likevel var det såpass varmt at vi satt «ute» hele natten. Søndag morgen fikk vi besøk av en annen radioamatør som kom med ferske wienerbrød til oss. Skal si det smakte.

På søndag regnet det så mye at operatørene hadde problemer med å høre hva de sa når de ropte CQ, og noen fleipet med å pumpe opp en madrass og rafte bortover mot avløpet.

Misbruk av maste -elementer kan være et tegn på overflod. Her lages det portal til presenningen som ble brukt som fortelt.
Misbruk av maste -elementer kan være et
tegn på overflod. Her lages det portal til presenningen som ble brukt som fortelt.

Vi var ikke mange amatører, men vi klarte å fordele kjøringen mellom oss ganske bra. Det var ikke kjøring til alle på en gang så derfor hadde de som ikke kjørte matpauser og sosialt samvær. Vi var jo like ved all slags matserveringer. Noen sov også litt mellom slagene på natten. Lite søvn ble det, men moro lell. Radioforholdene var variable, men det gikk ganske bra. Antennene fungerte over all forventning.

Da Field day helgen var over var det bare å starte å rigge ned utstyret igjen. Det var over for denne gang. Poeng og hvor mange QSO`er vi endte opp med er ikke reknet ut enda.

Temaet Field-Day ble tatt opp på medlemsmøtet 14/9 2004 og det ble snakket om helgen og evaluert. I forkant av møtet ble det bedt om innspill fra de som var meg slik at vi vet hva som må forandres neste år.

Vi håper at dette er noe som kan bli en tradisjon i gruppen.

Igjen en stor takk til de som lånte oss utstyr.

LA5HMA Tone