Expert 1K-FA på stasjon B

For en tid tilbake så opplevde vi problemer med vårt trofaste PA-trinn, Expert 1K-FA. Det begynte med releer som hang på, og dette ble etter hvert såpass ille at trinnet nærmest ble ubrukelig. Takket være en iherdig innsats og ikke minst en stor tålmodighetsprøve av LA9QV Stein-Olav, så er trinnet endelig tilbake på plass ved stasjon B, klar til tjeneste.

Helt friskmeldt er det dog ikke. Det er noen problemer med tastene på displayet, og effekten kan variere litt per bånd. Vær også forsiktig med utgangseffekten fra radioen, en tommelfingerregel kan være å ikke overskride 10W ut fra radioen med det første. Vi skal se på dette fremover, og finne ut hva det kan skyldes.

Som kjent vil trinnet både tune og bytte antenner automatisk. Dette, i samspill med det nye automatiske filteret, så vil det bli en svært god brukeropplevelse for operatørene fremover.

Vi løfter hatten for Stein-Olav og innsatsen han har lagt bak denne operasjonen så langt. Det er ikke mange som ville tatt denne utfordringen!

LB5SH – Stian