CQWW CW fra LN2T

I år så hadde vi bestemt oss for at vi skulle aktivisere LN2T i de største testene på SSB og det har vi gjort.
Jeg hadde også lyst til å kjøre CQWW DX på CW, men etter mye gneldring etter operatører så ga jeg nesten opp.

Da testen nærmet seg ble jeg enig med LA3ANA om at vi kunne møtes på mitt qth for å kjøre testen. Der er det adskillig bedre antenner på lowband og kanskje et bedre qth enn hva det er på Lialøkken. Det spilte ingen rolle for meg hvor testen ble kjørt ifra bare LN2T kom på lufta i den testen.

Jeg mener ingen har kjørt den på CW i fra før.

Fredag på dagen fikk jeg beskjed om at LA3ANA skulle ha et av sine barn i helga og han kunne ikke komme hit, men jeg kunne komme på Frosta.
Ronald begynte å kjøre da testen startet, uten søvn etter ei lang arbeidsuke, og enden på visa var at han sovna og mistet greyline på morgenkvisten.

Jeg dro innover på lørdags morgen og vi var i gang med en run og en multestasjon med en elendig dipol. Forholdene var så som så, men vi fikk da rasket med oss noen QSOer fra 15 m og nedover. Vi merket fort at auroraen var over oss, så natt til søndag la vi oss i totida. Opp igjen kl. 0500, men conds var elendige på 80 og 160. Vi slet fælt med å få til noen stor pileup, men noe fikk vi da til.

ln2t_scoreMed 1600 QSOer og en radio som mistet de 3 første prikker pga delay, så var det slettes ikke verst, og neste år så stiller vi opp igjen med to radioer, to master og kanskje flere operatører??

Det er helt håpløst å hevde seg i denne testen med bare to mann i multiklassen.
Uansett så ble LN2T aktivert og det er jo noe nytt på CW i CQWW.
Vi hørte ikke så mange ifra distriktet, men LA4RT og LB1KF (LA4YW???) var med.

Tor – LA3WAA

06.12.2009