CQWW 2007

En helg er over, og støyen fra øreklokkene har stilnet. Det siste ”59 14” er gitt for denne gangen. Intensivt har det vært, slitsomt, ja, men det er verdt det, hver en time. Det må det jo være, for vi gjør det jo år etter år, test etter test.

cqww27102007032_7Man trenger liksom ikke være noen testkjører, eller dx-jeger for og kjøre test. Når øreklokkene kommer på plass og klokka slår 00.00 UTC, og den først ”CQ Contest, CQ Contest this is LN2T, LN2T, Contest” runger utover eteren, da stiger pulsen i takt med spenningen i PA-trinnet. Får jeg svar…? Jeg kaller igjen, og igjen, og enda en gang. Minuttene smyger seg fordi og jeg begynner å tro at det ikke er noen der ute. De andre er ikke helt klare enda, men jeg kaller og kaller… ”again…” suset i andre enden blir brutt av en annen stemme enn min, ”LN2T this is M6T you are 59 14”. Den første QSOen er i loggen, CQWW 2007 er i gang, og målet er å ha det gøy og å bli litt bedre enn i fjor.

cqww27102007030_7I år var vi av og på 8 operatører som kjørte fra LA2T sine gruppelokaler på Lialøkken. Det var LA1UI Ottar, LA5EIA Iver, LA5VMA Raynold, LA3TMA Morten, LA3EPA Rolf, LA5HMA Tone, LA3XMA Odd og LA3CPA Rune. Det var også noen som stakk innom for å si hei og slå av en prat.

Forholdene var vel ikke de beste, men det ble en vesentlig mye høyere sluttsum i år enn i fjor. Det ble totalt: 693 QSOer, og en foreløpig poengsum på ca 220.000. det er nesten en 3 dobling av fjorårets resultat.

Nytt av året var loggprogrammet. Det het ”WinTest”, og er flere generasjoner nyere enn det gamle TR-loggen. Det har riggstyring, kommuniserer på IP, har oversikt over hvor de andre riggene ligger, for å nevne noen av funksjonene. Vi hadde også online logg i år. LA3RLA Kai hadde laget en program snutt som fikk en oppdatering ca hvert 10 minutt fra en av loggPCene våre, denne filen ble lagt ut på LA2T sin hjemmeside. Så alle som ville, kunne til en hver tid se hvor mange QSOer vi hadde kjørt.

CQWW07_T

Her er en statistikk på hvor mange QSOer vi kjørte time for time. Vi hadde bare 6 timer natt til søndag som ikke var betjent, men ellers varierte det fra 1 til 4 rigger som var i drift.

Jeg vil takke for en fin testhelg og håpe at vi får med oss flere til neste år.

73 de LA3TMA Morten

30.10.2007