Bringen-tur 5. oktober

Turen innover i fjellet.
Turen innover i fjellet.

Søndag 5. oktober var det tid for en service-tur til Bringen før vinteren satte inn. To biler startet kl. 0900, og været var strålende.

En tur til Bringen på denne årstid er et praktfullt skue av en natur som har eksplodert i farger fra gult/orange til rødt/brunt og grønt, – samt alle andre farger innimellom!

Det var meldt opp til stiv kuling i fjellet, og vind ble det. Da vi passerte tregrensen og kom ut på åpne områder, tok vinden skikkelig tak i bilene, men de holdt seg trygt å veien.

Først oppe på toppen fikk vi virkelig kjenne vindens krefter. Grusen pisket mot frontruta og hele bilen rugget kraftig på seg. Og all form for bevegelse av de tobeinte skjedde mer i en 60 graders vinkel 🙂

LA9QV og LB9RE sjekker utstyr på Bringen.

LB9RE og LA9QV gikk over alt utstyret på Bringen. De hadde med seg en ny tracker for APRS noden som ble byttet ut. Den hadde vært ganske så tunghørt, men etter at ny tracker var på plass, så det ut som APRS-sporingen i distriktet fungerte helt fint.

LA4YW hadde med privat fotograf, samt en 2.dre harmonisk som fungerte som fotografens forlengede arm. De fikk nye utfordringer i vindkastene, og kunsten å ha en stødig hånd på kameraet, fikk nok en helt ny betydning her.

Ved 13-tiden var alt arbeid unnagjort, og alle dro ned under tregrensen hvor vinden var roligere, for å ta en rastepause før hjemturen.