APRS på Røros LD7TH

FjellkjerkaRøros er en by i den sør-østlige delen av Trøndelag der vi har liten dekning med repeatere (Bringen) og kun APRS fra nabofylket Hedmark (Tron). Da anledning kom til å kunne benytte ledige lokaler på Einervola (Enarsvola), ble det raskt bestemt å dra dit for å se på mulighetene for installasjon av APRS utstyr og vi tok like godt med en Argent T3 for midlertidig bruk som digipeater.  

la3waaMed på turen var Tor, LA3WAA og undertegnede og vi kunne kjøre bil helt fram til døra der Fjellkjerka på Røros holder til i de gamle lokalene til forsvaret. Været var som ventet for årstiden med litt regn hele turen og en svak vind på toppen. Monteringen av utstyret gikk greit og etter kort tid var LD7TH aktivert. Kallesignalet er fra tiden på Hommelfjell, men har nå skiftet lokasjon til Røros, Einervola. Vi vet ikke helt sikkert hvilken antenne vi har fått tilgang på i den høye masten, men det vil vi finne utav etterhvert.

Enarsvola-trimEn mer permanente stasjon med separert radio og logikk er under utprøving og vil erstatte den midlertidige i løpet av kort tid. Denne er basert på en Argent T-3 mini og er bygget inn i en T-3 boks av Stein-Olav, LA9QV. Denne boksen ble tilgjengelig da den opprinnelige innmaten kapitulerte og måtte kastes. Radioen er en FT-2500M som vi regner med vil tåle trafikken godt siden den er et av de få amatørproduktene som oppfyller MIL-krav.

Følg med videre på APRS!!

Håvard
LB9RE