6m repeater, Gråkallen

Halve 6m repeateren LA7TRR er nå på lufta!

6m-002
F.v: Tor LA3WAA, Marius LB9DG, Stein-Olav LA9QV og Oddbjørn LA9JK i sving med å montere utstyret.

Tirsdag kveld ble LA7TRR avdeling Gråkallen installert og satt i drift. Dette er mottaksstasjon for 6m repeateren som sender videre til Liaåsen der kontroll og sender vil bli plassert senere. Det var konstruktøren Oddbjørn, LA9JK, og antenne ordner Håvard, LB9RE, som fikk satt Tor, LA3WAA, Stein-Olav, LA9QV og Marius, LB9DG i sving med å montere utstyret.  

6m-001Det var litt kaldt vær med noe vind, men i den lyse sommerkvelden gikk arbeidet greit. Det er brukt en dipol for mottak av 6m signalene og en 70 cm yagi for sending mot Liaåsen. Denne antenneplasseringen er midlertidig til vi etterhvert får anvist plass oppe i tårnet og da forventes betydelig bedre mottaksforhold. Mottakeren er fra Hamtronic og senderen kommer fra Ericsson. Stor var gleden da alt fungerte med engang etter at strømmen ble slå på og undertegnedes stemme på 6m kunne høres fint på 70cm.

6m-003
Her ser vi konstruktøren, Oddbjørn LA9JK som virker godt fornøyd med resultatet.

Nå ser vi snart fram til å sette utstyret på Liaåsen i full drift slik at vi kan glede oss over denne repeateren som de fleste med HF stasjon kan kjøre og som vi forventer vil ha laaaang rekkevidde….

Følg med i neste episode….

Håvard
LB9RE