2009-10-27-Gruppemøte

Referat fra medlemsmøte i Trondheimsgruppen

1. Ingar LA4CKA, åpnet møtet og ønsket alle velkommen.
Ingar ga deretter ordet til Wilhelm LA4IC, som fortalte om morsekurset som ble startet sist torsdag. Det var 6 fremmøtte. Alle hadde vært borte i CW tidligere. De startet med å terpe inn 10 bokstaver. I løpet av kvelden var de stort sett gjennom alle bokstavene i alfabeter.

Kurset fortsetter hver torsdag fremover, møt opp kl 1800. Bli med du også. CW er gøy!

2. QSL Kort.
Det er ankommet QSL kort. Håvard har lagt ankomne kort i hyllene. Løp og hent!

test30aar07
LA3WAA i kjent stil

3. Dagens hovedtema,
DX og oppsummering etter CQWW testen i helga Tor, LA3WAA var dagens foredragsholder. Han gikk gjennom helgens test. Totalt 2056 QSOer, 31 duplikater så totalt ble det 2025 tellende QSOer og dette ga 1.046.355 poeng.
I løpet av testen var det mye Aurora begge nettene, dette gjorde at antall kjøret stasjoner ble lav på nattestid.
Se lengre ned i referatet.

De som deltok er fornøyd med å komme over 2000 QSOer og over 1millioner poeng. Deltagere var: LA1UW, LA3ALA, LA3WAA, LA4CKA, LA4RT, LA4YW, LA5VMA og LB9RE. Se fyldig innlegg med bilder på hjemmesiden.

TOR viste WinTest loggprogrammet på lerret. Gikk gjennom programmets funksjonaliteter og alle de fine mulighetene man har i programmet. Man var litt bedre forbedret denne gangen, men det ble laget en ny 80m og en 40m dipol og denne helga.

Antenneparken på LA2T begynner å bli bra, men vi trenger bedre og mer effektive antenner på 40, 80 og 160 meter.  Dette jobber sambands- og stasjonskomiteen med.

Til slutt ble det vist hvordan nordlyset forandrer seg. Siden: spaceweather.com ble hentet opp.

Ut fra denne siden kan man hente informasjon om hvor nordlyset ligger og i hvilken retning dette beveger seg. Videre kan man se på solarvind.
Denne bør være under 400km/sek. Er den høyere så er det dårlige radioforhold.
På denne siden og lignende sider om sola, finner kam nye spennende informasjoner som er nyttig å vite for oss som driver som radioamatører.

Takk til TOR LA3WAA, for et flott emne.

Etter disse innslagene gikk praten livlig rundt boret til ca kl 2130.

Det var oppmøtt 11 personer i Lialøkken grendehus.

For Trondheimsgruppen av NRRL,

Bjørn LA1UW
Referent