2007-05-08-Gruppemøter

bernhard
LA0HD, Bernhard Røsch

Møtet åpnet kl 19:00 og LA0HD, Bernhard Røsch som var kveldens foredragsholder ble ønsket velkommen.

16 personer hadde tatt turen til Lialøkken denne kvelden.

Bernhard LA0HD/MM har vært på en utrolig spennende seiltur i Karibien og hadde mye interessant å fortelle fra turen. Hans presentasjon med Karibiske rytmer fra høytalerne på pc-en trollbandt tilhørerne.

Med båten Rasmus reiste Gabi, Wolfgang og Bernhard over Atlanteren med kurs for Karibien. Turen gikk fra Lisboa via Cap Verde og deretter til Barbados. På en morsom måte fikk vi et godt innblikk i hvordan det er å være på havet i en 39 fots seilbåt. Med både bilder og filmsnutter ble man nesten sjøsyk av å se hvordan havet behandlet seilbåten.

Mesteparten av turen var de alene ute på havet, avbrutt av flokker med delfiner som kom på besøk. De kunne dukke opp i flokker på 35 – 40 stykker og var et flott syn når de hoppet opp i luften tett inntil båten.

Om bord hadde de godt med matforsyninger, men i tillegg ble de av og til tildelt flygefisk fra naturen som hadde landet på dekket. Sammen med banankake som ble laget fordi de ble lei av å spise bananer på vanlig måte fikk de på denne måten et fortreffelig måltid.

Tekniske installasjoner om bord:

  • Strøm – Solceller, vindgenerator og en generator på propellakselen.
  • HF rig: Ft 857 100 watt – Autotuner
  • Frekvens for seilbåter på havet 14.313 for de som har lyst til å lytte på trafikk.
  • Paktor som bruktes for e-post til Internett, værkart, vindkart osv.

Hvordan ordner en jording i en seilbåt? Med jordsvamp som er et porøst metallmateriale, kobberfolie under vannlinjen og – motorblokken gjør jobben!

Bernhard fikk mange spørsmål underveis og de av oss som tilhører landkrabbene satt imponert tilbake.

Møtet hevet kl 20:45.

Knut / LA9QFA – Leder.