2004-09-14-Gruppemøte

Det var møtt fram 18 medlemmer på dette møtet.

Tor, LA3WAA, åpnet møtet ca kl 19:15.

1. Utbygging
Brakkene, 2 stk, er klare til flytting. Det trengs ennå hjelp til håndtering av jernbaneskinnene. Wilhelm, Ingar, Odd, Tone og Sverre med flere sa seg villige til å arbeide på dagtid. Tor, Håvard, ODD, Arthur, Ivar, med flere ville møte lørdag 18/9.

2. Field Day
Trondheimsgruppen har arrangert sin aller første Field Day i historien. 14 dager før Field Day helgen, kom ideen om å arrangere Field Day opp. Kort planleggingstid ble det, men vi klarte det. QTH`et ble City Syd, og vi fikk tillatelse til å sette opp utstyret på sirkustomta like ovenfor kjøpesentret. LA3XMA satte i gang med å prøve å få med seg flere som kunne tenke seg å ha det litt gøy en helg. Det ble også jobbet mye med å skaffe utstyr.

Det ble holdt et par møter på klubblokalet i forkant av testen, der utstyr, antenner, mat, media, telt og andre ting ble diskutert. Vi ble ikke mange, men vi hadde det gøy.

De som var med: LA2LNA Anders, LA3RLA Kai, LA5VMA Raynold, LA5IMA Arild, LA4YW Liv, LB1ZF Steinar, LA5HMA Tone og LA3XMA Odd. Fra utleie firmaet CRAMO fikk vi låne 2 lysmaster på 12 meter. Disse var teleskopmaster og kunne settes i ønsket høyde. APRS utstyr fikk vi låne fra LA3TMA Morten. En stor takk til alle som stilte opp for oss.

Aggregat stilte gruppen selv til disposisjon. PC-er og rigger ble også skaffet til veie. Vi stilte med 2 Kenwood TS-570D, der en hadde VS3 innebygd. Antenner som vi hadde var en W3DZZ og en FD4 på HF biten. På pakkeradio hadde vi en hjemmebygget j-pole. Av pc`er brukte vi laptop`er som fantes blant oss som kjørte. Lørdagen kom med klart og fint vær. Vi møttes ved City Syd med campingvogn og hustelt.

Vi startet riggingen og oppsett av utstyr ca kl 1030. En del heftelser ble det da nettverket for logging ikke var helt klart, og en av mastene kilte seg fast, så vi kom ikke i gang til start tidspunktet. Vi kom ofte i mangel på tau så LA3RLA Kai løp inn og ut av City Syd og kjøpte tau, men motet var på topp da vi endelig kom i gang. Vi var ikke ute for å sette en rekord, men for å ha det gøy, og det klarte vi. Det kom noen få amatører og besøkte oss på lørdag ettermiddag, og noen få andre skuelystene.

Lørdag kveld/natt kom regnet som fortsatte utover søndagen. Presenninger måtte opp, men det la ingen demper på stemningen. Likevel var det såpass varmt at vi satt «ute» hele natten. Søndag morgen fikk vi besøk av en annen radioamatør som kom med ferske wienerbrød til oss. Skal si det smakte.

På søndag regnet det så mye at operatørene hadde problemer med å høre hva de sa når de ropte CQ, og noen fleipet med å pumpe opp en madrass og rafte bortover mot avløpet.

Vi var ikke mange amatører, men vi klarte å fordele kjøringen mellom oss ganske bra. Det var ikke kjøring til alle på en gang så derfor hadde de som ikke kjørte matpauser og sosialt samvær. Vi var jo like ved all slags matserveringer. Noen sov også litt mellom slagene på natten. Lite søvn ble det, men moro lell. Radioforholdene var variable, men det gikk ganske bra. Antennene fungerte over all forventning.

Da Field Day helgen var over var det bare å starte å rigge ned utstyret igjen. Det var over for denne gang. Poeng og hvor mange QSO`er vi endte opp med er ikke reknet ut enda.

Temaet Field Day ble tatt opp på medlemsmøtet 14/9 2004 og det ble snakket om helgen og evaluert. I forkant av møtet ble det bedt om innspill fra de som var meg slik at vi vet hva som må forandres neste år.

Vi håper at dette er noe som kan bli en tradisjon i gruppen.

(referat fra Tone, LA5HMA)

LB9RE – Håvard
sekretær