Tur til Bringen

Turen til Bringen ble også i år en fullklaff med tanke på været, selv om det ikke var like folksomt som i fjor pga andre aktiviteter hos enkelte, Noen timer før avgang fra Trondheim dukka sola frem, og de fire som dro, fikk en alle tiders tur. Veien opp til selve Bringen var god, men 50m fra toppen måtte Håvard ut og spa snø fra ei snøfonn som enda ikke helt hadde trekt seg tilbake fra veien. Og like før hoppet en hare fram og forsvant over noen nakne fjellknauser.

Bringen2004d
Enkelte grasstuster, krypende lyng og små blomster klorer seg fast.

Det var utrolig varmt og nesten ikke et vindpust på toppen. Dermed fikk vi oppleve massevis av mygg, blomsterfluer og klegg. Først da det nærmet seg returen, begynte det å blåse en del, slik at temperaturen sank noe.

Det er en utrolig fin utsikt oppe på Bringen, som ligger 1030 moh, og selv om det nesten ikke finnes noen form for vekster så høyt oppe, så var det enkelte grasstuster, krypende lyng og små blomster som klorte seg fast i de små skortene.

Bringen2004i
På hjemtur dukket plutselig en rein opp midt i veien. Foto: LA3RLA.

Men den største overraskelsen kom kanskje på veien hjem. Da dukket det plutselig opp et reinsdyr midt i veien.

De som var med på turen var LA3RLA, LA4YW m/følge samt LB9RE.

Dette gjorde vi:

1. Leste av strømmåler, 26062003, 70204, 27062004, 70944. Vi har dermed brukt 740 kWh på ett år. Dvs et gjennomsnittlig døgnforbruk på 2 kWh.

2. Demonterte noden på 432.700 MHz. Storno 5000 radio, MFJ modem og reléboks. Utstyret ble tatt ned og er lagret på LA2T. Skjerm med tastatur står igjen på Bringen.

3. Så over repeater, kontakter, varmgang mm. Justerte squelch og fikk bort «henget».

4. Sjekket antenner ute. Alt OK. Litt rust på skruer til radomen, men de tåler en vinter til. Dette vedlikeholdes neste år.

Håvard – LB9RE, leder repeaterkomiten