Tur til Almannberget Oppdal 23. september 2016

Det var fint vær på turen opp på alm-oppdal-2016bAlmannberget. Odd kjørte først med utstyret og etter kom Kåre, LB3AG, Roar, LA1EOA, Stein-Olav, LA9QV og Håvard, LB9RE gående. Etter en knapp time var vi oppe og kunne nyte en fin utsikt i alle retninger.

Repeateren fikk ny radio en Tait 800II og en ny hylleseksjon å stå i. Det ble også byttet kanal til R7 (RV62). Det betydde at Kathrein filtrene også måtte justeres noe, 2 for TX og 3 for RX (i bakgrunnen på bildet).  

alm-oppdal-2016c

Alt fungerte fint da strømmen ble slått på, men litt svakt sender signal ble mottatt av Oddbjørn, LA9JK på Skatval/Stjørdal. Etter en rask finjustering av TX filtrene ble effekten høyere og Oddbjørn rapporterte sterke signaler, for de fleste stasjoner en god del bedre signaler enn med den gamle radioen.

alm-oppdal-2016d

Det ble også gjort et forsøk med å aktivere en UHF sender, men siden denne antennen går dårlig nordover, ble det med forsøket og UHF senderen ble avslått.

alm-oppdal-2016e

APRS stasjonen ble også montert inn i hyllen pånytt, men i sluttminuttene ble utsjekken for dårlig og den virker dessverre ikke som forutsatt. Feilen er funnet, men en ny tur planlegges for å få den aktivert igjen.

Det viktigste var imidlertid å skifte radio og kanal på LA7ORR siden den har vært utsatt for betydelige forstyrrelser i perioder. Under sees Stein-Olav, LA9QV, Kåre, LB3AG, og Roar, LA1EOA med Odd i bakgrunnen oppe på toppen av Almannberget.

Stein-Olav, LA9QV, Kåre, LB3AG, og Roar, LA1EOA med Odd i bakgrunnen oppe på toppen av Almannberget
Stein-Olav, LA9QV, Kåre, LB3AG, og Roar, LA1EOA – (Odd i bakgrunnen).

LA2T Teknisk komité
Håvard, LB9RE