Stua er ferdig

Det har skjedd mye på LA2T den senere tid, og snart blir det innflyttningsfest i storstua, for nå blir den stor. Mye arbeid er lagt ned av noen få ildsjeler, og nå ser det ut som det blir penger til å gjøre alt ferdig ganske snart. Stua er så godt som ferdig malt med nytt gulv, og arbeidet kan flyttes til den nye shacken og kjøkkenet.

 Samarbeid må til. LA4IC og LA9TK  lager lister.
Samarbeid må til. LA4IC og LA9TK lager lister.

Arbeidet på gruppen stiller store krav til håndverkerne da svært lite er i vater. Det er nivåforskjeller mellom gulvene i de ulike seksjonsdelene, og litt skeivt her og der. Men resultatene blir gode. Materialene som blir til overs når vegger slåes ned, dører og vinduer fjernes etc, blir i størst mulig utstrekning gjeninnsatt eller brukt på nytt til andre oppgaver. Oppfinnsomheten er derfor stor for å finne gjenbruksområder, – spesielt er isolasjonsmaterialet blitt tatt godt vare på og brukt, så resultatet bør bli både varmt og lydisolert.

LA3WAA legger parketten i stua, svett og varm etter å ha prakket med de første avgjørende radene.
LA3WAA legger parketten i stua, svett og varm etter å ha prakket med de første avgjørende radene.

Det er kostbart å pusse opp, enda dyrere er det å bygge nytt, og arbeidet på LA2T er en både-og oppgave. Men med donasjonene som er kommet inn i form av penger og gjenstander, så er det lovende med tanke på at gruppen skal overkomme det løftet det er med denne utbyggingen. Når en bjelke kan koste over 250.- kroner, så er det sannelig bra at vi ikke trenger så mange av dem.

Forbruket av materiell vitner også i tall om at det nå blir stort der nede, – 21 pakker gulvbelegg gikk med til å legge gulvet i stua, og 10 liter veggmaling ble litt i snaueste laget. Men det gikk, og det er nå malt i nye lyse farger. Det ble også sagd hull til dør mellom det som skal bli bibliotek og den nye shacken, og snekret en åpning i stedet for dør som tar mye av plassen.

Det pågår en eller annen form for arbeide hele tiden der nede, og det er alltid trivelig at flest mulig stikker innom enten det er på dagtid eller kveldstid. Enten det er for å hjelpe til med arbeidet, eller bare for å være trivelig selskap og slå av en prat, – alle er like velkomne.