PoC

PoC (Push to Talk Over Cellular)

Radiokommunikasjonssystem PoC lar deg kommunisere med ditt toveis radiosystem over et 4G / LTE lukket nettverk. Nå kan du nyte lisensfri landsdekkende dekning for uten bruk av repeatere.

PoC-radiosystemer gir full dupleks kommunikasjon via et 4G / LTE lukket, privat nettverk og øyeblikkelig kommunikasjon med PTT-operasjon. PoC-radiosystemet faller tilbake til et 3G-nettverk hvis 4G ikke er tilgjengelig. Det lukkede systemet vil operere fra et privat LTE mobildatanettverk som gir et ekstra sikkerhetsnivå. ‘Individuelle anrop’, ‘Gruppeanrop’ eller ‘Alle anrop’ kan gjøres på samme måte som en vanlig toveisradio.

Denne teknologien har vært tilgjengelig siden 2008, men har nå fått en raskere utbredelse etter at 4G mobilnettverkene kom i drift. Et styrket 4G MCPTT nett (Mission-Critical Push-to-Talk) vil også kunne gi prioriterte brukere (les blålysetater) den ønskede støtte i nettet.

Icoms PoC-radiosystemet for 4G har blitt vellykket distribuert i Japan. Systemet har kjørt i over to år og har en stor mengde brukere allerede med stor nytte av systemets fleksibilitet og brukervennlighet. Nettverket har vist seg å være ekstremt pålitelig og meget robust.

PoC-radioen er også utstyrt med nødknapp og nødrelaterte funksjoner.

Denne nye løsningen vil være ideell for:
• Eventfirmaer som kontinuerlig beveger seg fra sted til sted, men ikke har tid til å investere i infrastruktur, men trenger god radiokommunikasjon, uansett hvor de er.
• Sikkerhetsselskapet som dekker store områder og ikke ønsker å investere i infrastruktur.
• Landsomfattende salgsstyrke som må være i kontakt med hverandre og hovedkontor.
• Perfekt kommunikasjonsplattform for et logistikkfirma som gir et utrolig enkel kommunikasjonsløsning til en rimelig pris.
• Hotell- og konferansesentre er i mange tilfeller store, komplekse områder som kan lide frafall eller døde soner med et typisk radiosystem.
• Det er et utmerket alternativ for en sportsbegivenhet som dekker lange avstander og trenger kommunikasjon. Det er også en flott løsning hvis du planlegger å konkurrere i utlandet.
• Tradisjonelle PMR, DMR etc. brukere som ønsker større fleksibilitet og mer spekter.

Ser vi også slutten for Nødnettet?

Håvard, LB9RE

(med omarbeidede bidrag fra Icom og landmobile.co.uk)