Ny Sambandskoffert

ny-koffert01

Den nye sambandskofferten er klar for bruk ute i felten. Kofferten, som er av den robuste typen, er utstyrt med både HF og VHF/UHF radioer og er satt sammen av Håvard, LB9RE. Vekten og volumet er nå redusert betydelig i forhold til de tidligere kassene og denne kofferten kan bæres fram med en hånd. Deretter er det bare å åpne lokket, sette på antenner og strøm, så er man i gang med sambandet.  

HF radioen er en Kenwood TS-480SAT som har alle HF bånd og 6m med en god tuner og uttak for to antenner. HF radioen er også utstyrt med et Pactor 7400 modem for bruk til å sende tekstmeldinger (e-post på HF). En PC med egnet programvare benyttes for betjening av dette modemet. For VHF/UHF er det montert en Yaesu FT 8900 som har 10m/6m/2m/70cm der to bånd kan betjenes på samme tid. Denne radioen kan også settes opp som kryssbåndsrepeater på to ønskede bånd. Begge radioene har avtakbare betjeningsenhet som er plassert i koffertlokket slik at disse er lett synlige under bruken av utstyret.
En strømforsyning for bruk mot 230 V er bygget inn. Det er også tilkoblet opplegg for bruk av batteri.

På det siste sambandsmøtet ble kofferten tatt fram for å bli bedre kjent med utstyret. På bildene sees medlemmer av komiteen i sving med å sett på strøm og betjene radioene og det lyktes også med å sette opp kryssbåndsrepeater på første forsøk.

Dermed skulle Trondheimsgruppen være operativ på mobilt HF/VHF samband når det gjelder, men vi får håpe det blir lenge til…