Ny APRS stasjon

ld7th-3-aprsTrondheimsgruppens APRS stasjon LD7TH-3, 144.800 MHz, har vært på lufta siden lørdag 12. februar.Dette er en stasjon for videresending av pakker med forskjellig innhold. Mye kommer fra LA2Ts APRS som er koblet til internett og den sender dermed ut meldinger fra alle kanter av landet.

Stasjonen har midlertidig lokasjon hjemme hos LB9RE som bor høyt og fritt på Vikhammeråsen. De fleste reléstasjoner og noder i Trøndelag kan kjøres på direkten fra denne lokasjonen. Senere når vinteren er forbi, vil stasjonen bli flyttet til Liaåsen der den hører hjemme.

ld7th-3-antDet er Kai Rune, LA3RLA, med flere som har satt sammen denne stasjonen. En Salora SRP 24 utgjør radiodelen, en MFJ 1270C utgjør TNCen og PCen er en eldre type uten harddisk og drives direkte fra disketten som kan sees på bildet. Den utvendige antennen kommer fra undertegnede og er en Vårgårda 2m dipol som ble satt opp på garasjetaket under godt vinterlige forhold.

Vi håper mange vil benytte seg av de mulighetene som APRS gir, foruten opplysninger om posisjon og stasjonsinformasjon, kan man også skrive meldinger til hverandre, nesten som chatting eller msn på internett.

Lykke til!

for/ Repeaterkomiteen
Håvard, LB9RE