LI2T fra 17. mai til 7. juni

Vi har nå endelig kommet i gang med å kjøre med LI2T fra gruppestasjonen, og vi ønsker at flest mulig kan være med å få vår gruppesignatur på lufta i den tiden som er igjen. Vi får lov til å kjøre med LI-prefiks fram til 7. juni, så det er ikke så mange timer man trenger å kjøre hvis vi er mange nok til å kjøre noen QSOer hver.

li2t-2005a
Her tester LA3WAA og LA4YW ut den nye riggen på CW.

Grunnen til at vi nå kan kjøre med LI-prefiks er fordi vi feirer 100-års jubileum siden unionsoppløsningen i 1905. Alle LA kan kjøre med LI-prefiks og alle LB med LJ-prefiks. NRRL utgir også et diplom til alle som kjører minst 20 LI/LJ-signaturer i perioden, og frist for å søke på diplomet er 31.juli i år.

Stasjonskomiteen ved LA3WAA er ansvarlig for å koordinere trafikken fra LI2T, så alle som vil være med å kjøre med dette spesielle prefikset, kan ta kontakt med Tor på R4+ (145.7125), R3 og 145.400. Han vil også være å treffe på telefon 92088231, hvis ingen svarer på radioen.

li2t-2005b
Loggingen var enklest å sette opp på N6TR’s loggprogram.

Dette er også en ypperlig sjanse for dem som ikke føler seg helt fortrolig med å kjøre en pile-up, og som ønsker å trene seg i operasjonsteknikk og få litt trening i å kjøre pile-up før Fielddayen starter i september.

Målet med dette er jo at vår gruppe skal profilere seg og vise resten av verden at vi er til, så kom og bli med på en artig radiokjøring. Vi vet aldri om, eller når, vi kan få bruke dette prefikset igjen.

TS-2000
Fredag 27.mai kom den nye riggen, Kenwood TS-2000 med innebygget voice synteziser.

Som om det ikke er spennende nok å kjøre med LI-prefiks, så ankom også den nye riggen fredag 27. mai til gruppen, – en flunkende ny Kenwood TS-2000 med innebygget tale synthese. Vi har da 3 rigger til benyttelse, så det vil nok alltid være en rigg ledig for den som føler for å kjøre noen QSOer.

Flere operatører har vært igang, og første dag ble det kjørt ca 850 QSOer, så vi er kommet godt igang.