LG80T i SAC og CQWW 2019

SAC og CQWW 2019
Gruppen har deltatt i årets Scandinavian Activity Contest (SAC) og CQ World-Wide (CQWW). Dette er to store contests som krever mye av operatørene, både med tanke på radioferdigheter og utholdenhet.

SAC ble avholdt 12.-13. oktober og det var fire operatører som hadde meldt sin interesse; Tor – LA3WAA, Jan – LA7VV, Håvard – LB0NH, og Stian – LB5SH. Vi kjørte MOST (Multi Operator Single Transmitter) der vi i tillegg hadde en operatør til å plukke multiplikatorer på stasjon nummer to. Vi hadde nettopp overhalt antenneparken og reintrodusert FT-950 på stasjon B som et eksperiment for å redusere innslag/støy. Verre ble det iallfall ikke, og vi telte 638 QSOer før vi ga oss. 

CQWW gikk av staben den 26.-27. oktober, og er sannsynligvis årets største contest. Der stilte gruppen med hele seks operatører, og kjørte som sist multi-single med multeplukker. Operatørene denne gang var Tor – LA3WAA, Håvard – LB9RE – Bjørn – LA1UW, Jan – LA7VV, Sanimir – LB6VI, og Stian – LB5SH.

Denne gang valgte vi å legge skiftene slik at vi fikk dekt større deler av døgnet, og stasjonene fikk dermed knapt hvile. Da startskuddet gikk hadde vi en himmel full av nordlys og utfordrende forhold. Dette var frustrasjon vi hadde kjent på tidligere; vi hørte godt, men ble ikke hørt selv. Det ble riktignok noen lysglimt underveis, og forholdene ble gradvis bedre. Vi avsluttet natt til mandag, og telte til slutt 1276 QSOer og rundet en halv million poeng.

Alle operatørene er enige om at dette er fantastisk morsomt. Det må prøves og oppleves. Her får man virkelig brukt alt av radiokunnskaper!

Contestgjengen ønsker seg svært gjerne flere operatører, så hvis du er nysgjerrig og interessert, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt! I november kommer en gyllen mulighet for debutanter, da er det duket for NRRLs Telefonitest, en helnorsk test som er unnagjort på et par timer under svært avslappede forhold.

Av: Stian, LB5SH