LD7TH-4 QRV – APRS på 70 cm

ban-aprs

ld7th-4-aprs1LD7TH-4 er nå QRV med APRS på 70 cm, 433.800 MHz.

Håvard, LB9RE og Knut, LA9QFA gikk i dag en tur opp på Aunvåttan og i dag, 11. september, skrives historie i Trondheimsgruppen. Den første Digipeater (reléstasjon for APRS) på 70 cm er satt i drift i Trøndelag.

Kallesignalet er LD7TH-4 og frekvensen er 433.800 MHz. Stasjonen er plassert på Aunvåttan sammen med tilsvarende stasjon for APRS på 2 m. Denne APRS stasjonen kan brukes på samme måte som tilsvarende stasjon på 2m.

Radioen er en T7F laget av Holger, DF2FQ, og er spesielt laget for datatrafikk for høye hastigheter, men den kan også brukes på 1200 baud med godt resultat. Radioen vil senere bli erstattet med en Autophon F55G for permanent drift.

Kai Rune, LA3RLA har denne under ferdigstilling. Modemet er en MFJ 1270B som tidligere gjorde tjeneste på Hommelfjell.

Den gamle TNC-2 PROMen er satt inn igjen og modemet fungerer normalt etter å ha oppholdt seg i høyden noen år.

PC-en er en eldre IBM, fra Knut, LA9QFA, og er konfigurert med Windows XP og UI-View 32 med mer.
Ved strømbrudd er PC-en satt opp til å starte UI-View automatisk. PC-en er for øvrig klargjort for oppkobling til trådløst nett og dermed gi adgang til bredbånd på Aunvåttan, det gjenstår å montere en 2.3 GHz antenne for å få dette opp å gå.
Dermed er det mulig å fjernstyre APRS stasjonen fra nettet med de muligheter det gir for å utveksle informasjon som APRS meldinger fra internett, DX spot med mer.

Antennen er en foldet dipol laget av Morten, LA3TMA, fra hans unike antenneverksted, (se bilde). Monteringen er midlertidig til en mer permanent løsning snart blir funnet. Antennen er robust og ventes å holde fint gjennom vinteren på Aunvåttan.

Lykke til med APRS!

for/ Repeaterkomiteen
Håvard, LB9RE