LA8PR – portabel repeater

LA8PR – portabel repeater.

Tirsdag 23. november 2004

Trondheims gruppen har lenge ønsket en portabel repeater for bruk til nødsamband og andre sambandsoppdrag og nå er den her.

Det utstyret som ble vist fram på gruppemøtet på tirsdag, viser at dette ønsket nå er gått i oppfyllelse.

Dette blir den andre portable repeater i landet, etter Oslogruppen, som er klar for bruk til nødsamband.

Alt utstyr unntatt antenne med mast er plassert i en transportkasse av aluminium. Transportkassen er av en slik størrelse og vekt at en person lett kan bære den med seg et godt stykke og den går inn i bagasjerommet til de fleste personbiler. Både antennen og antennemasten er laget i glassfiber og er lette å ta med seg og transportere på et biltak. Det som trengs for å starte repeateren er å sette opp antennen, koble til antennekabelen og slå på strømbryteren, så er repeateren på «lufta», enklere kan det ikke bli.

Det er Kai, LA3RLA, Odd, LA3XMA, Morten, LA3TMA og Håvard, LB9RE som har stått for byggingen.

Prosjektet har vært under planlegging i vel ett år, men det hele tok først fart etter at Trondheimsgruppen ble bevilget nødsambandsmidler fra NRRL og man kunne gå til innkjøp av de nødvendige komponenter.

Da disse var på plass, tok det relativt kort tid å sette det hele sammen til en fungerende repeater som ble demonstrert på gruppemøtet på tirsdag.

For å gjøre oss godt kjent med repeateren, vil den stå i prøvedrift på LA2T en tid framover og alle radioamatører er velkomne til å prøve LA8PR.

Plasseringen på LA2T er ikke et godt sted for å gi god dekning, men det er heller ikke hensikten. Det viktigste er at den er klar for utrykning på kort varsel for et eventuelt nødsamband. Etter prøveperioden, vil LA8PR bli overlevert Sambandskomiteen ved Egil, LA9MB for videre bruk.

Repeateren går på kanal: RU 392 (RU 12), frekvens: TX: 434.900 MHz, RX: 432.900 MHz.

Håvard – LB9RE

Repeaterkomiteen i Trondheimsgruppen

Datert: 24.11.2004