LA5IIA Johnny fra Kabul, Afganistan

LA5IIA Johnny går inn for landing i Kabul, Afganistan
LA5IIA Johnny går inn for landing i Kabul, Afganistan

På tide å gi lyd ifra seg. Ankom Kabul sist mandag, og er nå innlosjert i et såkalt UN guesthouse i sentrum av byen. Jeg skal jobbe som Telecom Consultant (fint ska det værra) for UNICEF. Kontorene ligger i et eget UN compound i utkanten av byen, retning øst mot Jalalabad. Jeg regner med at det blir jevnlige besøk hos UNICEF’s kontorer i Mazar-i-Sharif, Kunduz, Herat og Kandahar.

For tiden er sikkerhetsforanstaltningene ganske strenge, så ingen turer ut av Kabul er tillatt. Likeså bevegelse utenom strekningen mellom jobben og «heimen». Vi har egne biler med dedikerte sjåfører som kjører «escorte» i en h…… fart. Artig å være VIP!

LA5IIA Johnny og Bob/YA1RS (ZL1RS) som jobber som teleingeniør for Red Cross
LA5IIA Johnny og Bob/YA1RS (ZL1RS) som jobber som teleingeniør for Red Cross

Ellers er Kabul ganske så rolig, grunnet ISAF sin tilstedeværelse, og det faktum at uroelementene ikke har noen stor oppslutning her. Vi regner med lettelser på instrukser for bevegelse innenfor byens grenser etterhvert. Men de siste tids hendelser i landet har satt sitt preg på tilværelsen i form av innskrenket frihet.

Hvis jeg får lov av Security, skal jeg stikke oppom Overingeniør Nadershah i MoC på mandag og søke om lisens. Hadde besøk i går av Bob/YA1RS (ZL1RS) som jobber som teleingeniør for Red Cross, og han ga instrukser om hvem/hva/hvordan når det gjelder de lokale lisensmyndigheter.

LA5IIA Johnny setter sammen R8 vertikalen på taket av sitt nye "hjem" i Kabul, Afganistan
LA5IIA Johnny setter sammen R8 vertikalen på taket av sitt nye «hjem» i Kabul, Afganistan

I dag har jeg brukt ettermiddagen (fredag/lørdag er helligdager her i nabolaget) til å sette sammen R8 vertikal. Jeg har fått tillatelse av UNICEF Security og «bo-rettslagets» formann til å installere antenna oppe på taket. For tiden bor jeg i første etasje, men skal overta rommet i toppetasjen etter min gode kollega Raju Maharjan (fra 9N) når han drar om en uke. Da blir det 7m coax, og fri tilgang til taket 🙂 Skal også prøve å skaffe et 3-4m stålrør på mandag. Må få vertikalen litt over kanten av taket. Går alt som jeg håper, er jeg QRV en gang i løpet av neste uke.

Ellers var de pakistanske tollerne (reiste via Islamabad) VELDIG interesserte i IC-706 og de hjemmesnekra boksene. På forhånd hadde jeg skaffet en proforma invoice fra UNICEF, som beskrev alt utstyret i detalj, samt at dette var en del av mitt «working kit». I tillegg var alt utstyret merket med UNICEF. Dermed gikk det relativt greit å få det gjennom.

Vil sende noen «reisebrev» innmellom, da jeg har tilgang på (man må jo ha noen fordeler av jobben sin) internett i «heimen». Har satt opp en mikrobølgelink til kontoret 🙂 Litt tregt naturligvis, men bedre enn ingenting.

Regner med at julestria er i ferd med å melde sin ankomst der hjemme. Den slags mas slipper jeg i år.

mvh
Johnny – 5IIA