2003-11-25-Gruppemøte

Det var møtt fram 15 medlemmer på dette møtet.
Ingar, LA4CKA, åpnet møtet kl 19:00.

Ketil Gabrielsen, LA2FNA, ble ønsket velkommen til møtet.

Kveldens første tema var RU12, LA8PR.
Dette er en repeater på 70 cm for nød trafikk som bygges av Autronica Radioklubb. Kallesignalet tilhører Trondheimsgruppen. Dette skulle være et samarbeidsprosjekt mellom Autronica Radioklubb og Trondheimsgruppen. Repeateren er nå i prøvedrift oppsatt på Autronica.

Dette byggeprosjektet ble diskutert rundt bordet og det ble konkludert følgende:
– Repeateren burde ferdigstilles og gjøres klar som nød-repeater, komplett med skap for radio, filter etc., antenner og strømforsyning.
– Repeateren kunne gjerne være i daglig drift, men den burde være flyttbar på kort varsel dersom den trengtes et annet sted.
– Repeateren må derfor kunne hentes og bringes ut til ønsket lokasjon til enhver tid av døgnet.

Deretter ble kveldens hovedtema, EchoLink, presentert av Odd, LA3XMA.
Odd gikk igjennom installasjon av programvaren med forskjellige oppsett og demonstrerte dette på en bærbar PC. Programmet kan lastes ned fra internett og i tillegg trenger man et lite kretskort som gjør at PCen kan kommunisere med radioen. Et slikt kort lages av Kai, LA3RLA.

Etter at programvaren var installert, demonstrerte Odd hvordan man med et håndapparat kan kontakte EchoLink noden i Trondheim og åpne den repeateren man ønsker rundt omkring i verden med noen få tall gitt med DTMF toner på håndapparatet. Noden i Trondheim står også koblet opp på R6 mye av døgnet, ellers finner man den på 145.250 MHz.

Det hele så ikke altfor vanskelig ut, og da er det vel bare for flere å komme i gang med dette og prøve noe nytt. Det er dermed fullt mulig å høre stemningen på Waikiki Beach, Hawaii, eller fra et annet sted rundt omkring på kloden.

Verden blir stadig mindre, eller større, alt etter øynene som ser.

LB9RE – Håvard
sekretær