Godt oppmøte på sambandsøvelsen 25/9-18

Det ble en fin øvelse i går, med 11 oppmøtte radioamatører. Etter en kort gjennomgang av LA3WAA Tor, så ble deltakerne inndelt i 4 grupper, hvorav 3 grupper fordelt på 8 personer rykket ut for å sette opp sambandsstasjoner på forskjellige geografiske lokasjoner. Totalt to VHF-stasjoner og én HF-stasjon ble etterhvert QRV.

Sambandskoffert.

Undertegnede var med på HF-gruppen til QTH Risvollan, i lag med LB9RE Håvard og LB9DG Marius. Vi tok med to HF-antenner og en mobilmast. Det viste seg etterhvert at den første antennen var defekt, og vi kastet bort omkring en halvtime på feilsøking. Når den andre antennen var oppe fikk vi raskt kontakt med sentralen LE2UA og fikk sjekket inn og fullført øvelsen.

Etterpå dro alle lagene tilbake til Lialøkken LA2T for en gjennomgang.

Kort oppsummert så var det en vellykket øvelse, til tross for at det ble litt knot og forsinkelse med HF-antennen. Alle lagene fikk fullført sine oppgaver og kommunikasjonen fungerte. Det var stor enighet om at dette er noe vi må gjøre oftere, så en ny øvelse finner kanskje sted allerede til våren.

Dette var en rask og morsom øvelse som alle oppfordres til å bli med på ved neste mulighet.

Det virket jo som flere i gruppen var interesserte i å gjenta øvelsen. Det kan kanskje nevnes at vi vil ta en ny runde til våren, og prøve å gjøre dette til en øvelse vi tar 1-2 ganger i året?

Vel møtt neste gang!

Stian, LB5SH