«Fjelltur på glatt føre»

Kjapp tur på Liaåsen 20. januar

glatt01For å forsøke å få bukt med støyproblemene på R4 bestemte Odd -3XMA og jeg oss for å prøve å bytte om antenner på repeateren.

Odd stilte med sin 4-hjulstrekker  RAV-4. Den er vel ingen ekte terrengbil akkurat, men med gode piggdekk mente han vi fikk prøve så langt det gikk, og så gå resten. Heldigvis ikke noen tunge kolli denne gang..

Vi kjørte opp uten problemer et godt stykke forbi grustaket. I stigningene før tømmerlundingsplassen, eller «flyplassen» som flere kaller den, merka vi at det nok var blankis under nysnøen, men vi sleit oss opp dit. Så fant vi ut at det var best å gå derfra.

glatt02Vi fikk så byttet om på antennene, før vi begynte på tilbaketuren.

Kjøreturen var nok verre.. Å komme opp er en ting, men ned er noe ganske annet.. Jeg gikk ytterst i innerkanten av veien, Odd la bilen så langt ut i innersving i grøfta for å prøve å få feste. Selv datt jeg et par ganger på «uventet glatte»

Heldigvis var de glatte partiene ikke på steder nær kantene av steinbruddet. Om så hadde vært tilfelle kunne det blitt fritt fall ned flere titalls meter…

Resultatene av turen var dessverre ikke de forventede. Støyen er der fortsatt, spesielt i kaldt vær. Det vi nå planlegger er å låne en bærbar spektrumanalysator og ta med opp på toppen når det er støy, om det ellers er ei tid det lar seg gjøre på.

Trondheim, 21.02.2013
Stein-Olav Lund, LA9QV

21.02.2013