Tur til Bringen 2006

p_bringen3009
Den øverste avkjørsels muligheten var stengt. (meget originalt skilt)

Vi hadde ingen spesielle mål for denne turen.

Det var mest for å ta en tur og se over utstyret. Stein Olav hadde med seg spektrums analysator, samt utstyr for å justere filter.

Klokken var 09.00 om morgenen da vi startet fra Trondheim. Rune, Stein Olav og jeg samt Karl Georg og Kari med en del hunder møttes på Lialøkken.

Vi var fire biler i følget fordelt på følgende måte: Odd og Arne, Morten og Nina, Karl Georg og Kari, og Stein Olav, Rune og jeg. Det var tjukk tåke fra morgenen og vi fryktet at det kom til å bli så som så med utsikten fra toppen.

Veien var i god stand
Veien var i god stand

Vi hadde en livlig intern kommunikasjon med friske kommentarer på 145.300MHz. Det ble en stopp på Støren for å handle. Jeg kom også på at jeg trengte bensin, så det ble litt ekstra heft. Været hadde også nå blitt betraktelig bedre med sol fra nesten skyfri himmel.

Karl Georgs bil kjørte først i følget. Han meldte fra at den øverste avkjørselen i Haltdalen var merket med skilt om stengt vei. Han returnerte og rapporterte at den nederste muligheten var farbar.

Bringen i strålende solskinn
Bringen i strålende solskinn

Undertegnedes bil tok teten oppover mot Bringen. Dette var mest av praktiske grunner da jeg hadde nøkkelen til bommen. Stein Olav begynte også å ta opp film. Veien oppover var i god stand. Det ble en kjempetrivelig tur i naturskjønne omgivelser. At vi også fikk se rein på turen oppover satte en spiss på det hele.

Før vi gikk inn i bunkeren på toppen tok vi oss tid til å nyte utsikten. Litt sur vind var det, men ikke mer en må kunne vente på denne årstida. Vel inne i bunkeren så vi over utstyret.

Repeateren slik den ser ut innvendig
Repeateren slik den ser ut innvendig

Dette er en repeater bygget opp LA3XMA, LA3RLA, LA3TMA og LB9RE. Stein Olav kunne ved hjelp av spektrumsanalysatoren fastslå at senderen lå godt innenfor de kravene som gjelder. Den lå nøyaktig på frekvens, og ikke var det vesentlige andre og tredjeharmoniske å se.

Filtrene derimot lå litt skeivt. Her kom Ottars RF millivoltmeter til nytte. Disse filtrene er ikke av så alt for god kvalitet. Vi ble enige om å satse på å modifisere flere av 70MHz-filtrene fra LA9VX for å erstatte disse.

Like før vi skulle dra ned oppdaget Odd en feil ved antenna vår. Dette ble fikset i en fei og dermed var vi på vei hjemover igjen. Turen hjemover gikk radig med en liten stopp på Støren.

Tekst: LA5HIA Jan-Inge Bilder: LA5BMA Arne

bringhead