2010-09-28-Gruppemøte

Referat fra medlemsmøte i Trondheimsgruppen
tirsdag 28 september 2010

Det var oppmøtt 13 personer i Lialøkken grendehus.

1.  Nestleder Håvard LB9RE åpnet møtet og ønsket alle velkommen.
2 . Dagens tema: DXpedisjoner ved Morten LA9GY

ZK2ZE96QSLMorten stilte opp på kort varsel og viste film fra sine to ekspedisjoner til ZK2 Niue Island og til JW Svalbard. Tilferdigheten at det ble ZK2 Niue som ble hans første DXpedisjon. Han sjekket Most wanted liste og fant ut at dette var mulighet.

Sjekket med et reisebyrå i Trondheim om det var flyplass der og om de kunne få ham med XYL og to små harmoniske til Stillehavsøya for en overkommelig budsjett. Det klarte de og planleggingen begynte.

LA DX group stilte med utstyr som skulle hentes på Fornebu ved mellomlanding i Oslo. Pakking av utstyr og vekten var en utfordring og ble en dyr erfaring med overvekt.

NiueradioReisen gikk via Singapore(1 døgn stopp) og Aukland(2 døgns stopp) med blant annet besøk hos ZL1AMO. Det var bare en ukentlig flyforbindelse fra New Zealand til Niue. Fra Aukland er det 3-4 timers flyvning til Niue, og de fant ut at de var de eneste turistene med på flyet.

Fremme og vel ankommet hotellet var det montering av vertikal(R7) Dette var en møysommelig jobb. SWR forholdene var ikke bra. Antennen ble prøvd hevet opp i høyden på en bambusstang. Men samme problem med SWR. Til slutt fant han ut at skjermkappa på PL259 pluggen var sotete. Dette ble fjernet og antennen funket som den skulle.

På den første ekspedisjonen ble det loggført ca 4500 QSOer. Kanskje ikke så mye men det var jo også ferie, ikke bare radiokjøring.

Morten hadde mange flotte kommentarer og filmene var meget bra. Kanskje dette sporet oss andre til å reise på en DXpedisjon.

Hva med vårt eget nærmeste DX-land som er JW Svalbard.
Muligheten ligger der. Skal vi ta den?

Takk til Morten for et flott og interessant tema.

3. SAC Test fra LA2T
De som ønsker å delta kontakter Tor LA3WAA eller Bjørn LA1UW

4. 23cm repeater
Håvard opplyste at 23cm simplex repeater blir QRV fra hans hjemme QTH i løpet av høsten. Antenne blir rettet mot Trondheim.

Møtet hevet kl 2115

Referent: Bjørn LA1UW