2009-08-25-Gruppemøte

p_IMGP1537_8
LA5HIA Jan-Inge

Det var oppmøtt 16 personer i Lialøkken grendehus. Vi fikk besøk av Terje LA2DMA fra Fosen på møtet.

1. Ingar LA4CKA, åpnet møtet og ønsket alle velkommen. Ingar ønsket et nytt medlem Kjell Arne, LA4OOA velkommen til gruppen. Kjell Arne presenterte seg og fortalte om sin radiobakgrunn.

2. QSL Kort. Det er ankommet QSL kort i innværende uke. Håvard delte ut kort til de fremmøtte. Resten ble lagt i QSL hyllene på LA2T. Løp og hent!

3. Antennearbeidene på LA2T.
Tor, LA3WAA fortalte om hva som var gjort på antennefronten de siste ukene. Mast med HF-beam har vært nede og det er byttet ny Coax, da det var brudd/feil på den gamle. Alle trinser/tau er sjekket og frigjort slik at det er mulig å heise opp/ned antenner fra bakken.

p_IMGP1547_8Ny mast, ved uthuset, skal opp. Spiderbeam for 10, 12, 15, 17 og 20meter, samt en 6meter beam skal opp i denne masten. Det oppfordres fra stasjons-/sambands komiteen om hjelp til mere antennearbeid. Det er fortsatt mye arbeid som skal gjøres. Kontakt Tor LA3WAA for avtale.

4. 70 års jubileumsfesten 3.oktober 2009.
Ingar fortalte om planene for festen. Den blir avholt på To rom og kjøkken i Carl Johans gate (Gamle Bølgen og Moi).

Foreløpig innhold: 3 retters meny, Underholdning, Taler, Musikk. Det jobbes med et jubileumsskriv samt at det forsøkes å skaffe inntekter med annonser. Påmelding gjøres via E-post, liste på LA2T etc. Følg med på WEB sidene for mer info fremover.

5. Sambandsmidler fra NRRL.
Gruppen et tildelt kr 10.000,- fra Justisdepartementets midler som forvaltes via NRRL. Dette er halvparten av det vi søkte om.

6. Dagens Hovedtema Repeaterkomiteen arbeid i sommer og planer videre.
Jan Inge presenterte sommerens arbeid i komiteen. Det ble vist bilder og video fra turen til Bringen søndag 23august. Det startet med at to biler reise fra Sandmoen ca kl 0800, etter hvert ble det hele syv biler som tok seg opp til toppen av Bringen.

p_IMGP1549_8Turens hovedoppgave var å bytte ut 2m repeateren på RV57. Antennene ble sett over og dipol i hovedmasten ble plassert på sydsiden av masten.

Den nye repeateren er oppbygd av komiteen i løpet av sommeren. LA9QV Stein Olav viste bilder av opptrimmingen og fortalte hvordan den er bygd. Tidligere i august er Liaåsen repeateren på RV56 byttet ut. Disse to repetarene er nå linket sammen med på 70cm. Begge repeaterene kan åpnes med 1750Hz tone eller DTMF *3. For å sjekke linken mellom repaeterene sendes DTMF 8. Da får man enten svar om at; Link ONE is ON/eller OFF. Dette betyr at link ONE is ON – da er repeaterene koblet sammen og man sender da på begge!

Håvard, LB9RE, ønsket på vegne av NRRL som Repeatermanager vel blåst og lykke til videre med planene om flere linkinger av repatere. Styret i LA2T ønsker å skryte av komiteen. Dette er nok den mest aktive komiteen i gruppen.

7. Nye WEB sider.
Kai LA3RLA ønsker avløsing som WEB manager. Knut, LA9QFA har påtatt seg å lage nye sider. Dette har han holdt på med gjennom sommeren. Det aller meste er nå på plass. Han venter bare på passord og tilgang til NRRLs server slik at sidene kan lastes over dit.

Etter disse innslagene gikk praten livlig rundt bordet til ca kl 2100.

For Trondheimsgruppen av NRRL,

Bjørn LA1UW
Referent