2008-01-08-Gruppemøte

La3xma Odd åpnet møtet med å ønske alle sammen velkommen. 19 stk tilstede.

Odd informerte om at fristen for innkomne forslag til generalforsamlingen er 10. januar. Ellers arrangeres handball EM fra 17-27 januar. LA2T har fått tildelt LM8EHC/5. Alle gruppens medlemmer oppfordres til å være med å kjøre fra gruppestasjon. Win Test blir satt opp som logg program.

Morten informerte om at det er mulighet til å kjøpe div APRS utstyr fra USA. Settet består av 2m handappartat, traker og GPS fra ELFA. Settet koster ca 1500,- Morten tar imot bestillingen og vil bestille snartest.

Jan Inge informerte om valgkomiteens jobb. Problemet er å skaffe en lederkanidat. Valgkomiteen kom med en siste appell om forslag til lederkandidat.

Vi fikk også besøk av et nytt medlem. SM3XMP Per fra Sundsvall.

Dagens hovedpost er ICE med LA4RT John Kåre Hellan.

I tillegg til ICE finnes det flere alternativer. 3G er et av dem. 0,5MB pr sekund er opplevd som hastighet. Du får kjøpt en trådløs ruter med innebygd moden. I et abonnement kan du betale kun for den tiden utstyret er i bruk. Det ble vist fram et D10 modem. Alle brukerne vil ha samme passord og brukernavn. De forskjellige delene ble sendt rundt. Prisen ligger på 1000,- for modem og 2000,- for trådløs ruter. Dekningskart finnes på ICE sine hjemmesider.

LB9RE Håvard informerte fra NRRL. Det er kommet en ny digital manager LA6IM. Det vil bli åpnet for etablering av 6m repetere i løpet av året.

Møtet ble hevet 2100.
LA5HMA Tone