Telefonitesten 2014

tlf2t2009b_1Telefonitesten 2014 er over. I god tid før testen begynte, etterlyste vi operatører til å være med, spesielt den yngre garde både på Web og Facebook. Dette er jo en meget human test med 1 periode på to timer på lørdag, og 2 perioder på to timer hver på søndag. Dessverre så ble påmeldingen heller laber slik at de samme operatørene som hadde kjørt testen de 10 siste år, måtte trå til igjen.

De siste dagene før testen ble det installert N1MM+ som er ett helt nytt loggeprogram. Vi vet vel nå at slike installeringer aldri går på skinner, ikke minst det å få ting til å fungere opp mot radio, men vi kom da i mål i år også.

Ettersom vi kjører klubbstasjon er både 40 meter og 80 meter i drift samtidig. Forholda var meget bra på 40 meter under hele testen iår, mens 80 meter var helt håpløs på lørdag med noe bedring på søndag.

Mange av stasjonene som kalte oss på 80 meter var så svake at det ble mye gjentagelse for å få de i loggen. Vi måtte bruke de triksa vi kunne med å lytte på alle de antennene som var tilgjengelige inkl. beamen på 40 meter -) Vi kjørte fort tomt på båndet slik at det ble mye cq og lytting for å prøve å støvsuge båndet for stasjoner.

Vi kjørte totalt 107 qsoer på 40 meter og 88 på 80 meter. Det holder neppe til seier i klassen, da stasjoner lengre sør ikke virket så påvirket av forholdene som vi var, men vi gjorde vårt beste -)

De som var med var LA4CKA i 2 perioder, LB9RE i 1 periode og LA3WAA i 3 perioder.

Vi håper på bedre condx neste år og mange unge testinteriserte ungdommer…-)

LA3WAA – Tor