LA2T går framover…

nyrig4De aller fleste har vel fått med seg at Trondheims gruppen har gjort et voldsomt hopp i riktig retning når det gjelder å aktivisere radiostasjonen på LA2T, men dette har kostet både svette, nattesøvn og penger.

Vi får ofte høre at det ikke er noen vits i å satse på utstyrsparken på LA2T for ingen er jo aktiv likevel! Men faktum er kanskje heller at man bør skape en stasjon som frister de aktive til å bruke den.

nyrig3Dette er det styret og stasjonskomiteen har jobbet for i år, og det ser ut som det har gitt resultater, iallefall siste halvår. Men det stopper ikke der…

Like før helga, mens det ble gjort klart for Fylkestesten, ankom den nyeste riggen, nok en FT-950 lik den vi anskaffet tidligere i år. Dermed er målet oppnådd med å få to like rigger på LA2T, noe som er særdeles gunstig for en klubb med mange operatører som er uvant med andre rigger.

Det er nok å lære seg en rigg for å kunne orientere seg i landskapet av utstyr, og mikrofoner/head-sett, PA og annet tilleggsutstyr passer uansett hvilken stasjon man kobler det til. Den gamle FT-920 er nå lagt ut for salg, så gi bud den som vil.

nyrig2I tillegg er nå de gamle head-settene også byttet ut i 2 Heil-sett med mikrofon, det ene er type Pro mens det andre er BM-10 som er en lettvekts utgave av Heil. Dermed skulle tiden være forbi da man dro hjem fra en test på LA2T med hodepine og dypt hakk på toppen av skallen etter bøylen på head-settet… 🙂

Nye antenner er også kommet opp, bl.a ble det hengt opp en L-dipole på 80m før CQWW på CW for å få lavere utstrålingsvinkel for DX på 80m, men her må noe gjøres. Det er blitt altfor mye tråder i lufta på Lialøkken, så her skal det litt «slanking» til. Kun de beste trådantenne får bli igjen. Det er også forsøkt å få opp en 60m antenne, men den er vi ikke helt fornøyd med enda.

08.12.2009