Vi tester RPO fra LA2T

I Trondheimsgruppen er vi ikke akkurat kjent for å ha de helt store ambisjonene når det gjelder Radio Peile Orientering, men ettersom vi har endel utsyr for formålet, og noen gjerne ville prøve hvordan dette fungerte, så ble tirsdag 11. mai satt av for å «teste» litt RPO i all beskjedenhet. Stasjonskomiteen ved LA4CKA, LA4IC og LA8CD hadde plassert ut 2 «rever» som skulle peiles inn, og de var gjemt godt!

Før alle ble sluppet ut i marka for å lete etter revene, holdt Håvard, LB9RE en liten orientering om hvordan utsyret fungerte og hvordan det skulle brukes for å peile inn de to revene. Ingen av de tilstedeværende hadde prøvd opplegget før, så alle var spente på å få prøve, og Stasjonskomiteen hadde sjekket at peileutsyret var i orden og hadde nye batterier på forhånd.

2004-05-11-rpo5
Endelig på vei tilbake, LA2GNA fant dem, her ledsaget av LB9RE

De 5 ivrigste på sporet var LA2GNA, LA3TMA, LA3XMA, LA5VMA og LB9RE. De startet å peile fra lokalene på Lialøkken, men det var ikke helt enkelt da signalene var så sterke, og revene lå svært nær hverandre. Det ble lett både med og uten peileutstyr, og noen foreslo sågar å gå manngard for å finne revene. Men omsider lyktes noen, og ryktet spredde seg. Godt gjemt inni noen busker med bare noen meters mellom på hver side av veien lå revene.