Tur til Ruten og Oppdal

Ruten:

ruten2013-03Det blir tur til Ruten lørdag 12. september. Oppmøte Lialøkken/klubbhuset senest kl 09:00. Det er ca 1 ½ time kjøring til Søylia (200 moh) ved foten av Ruten og 2-3 timer opp til toppen (1040 moh) alt etter formen.

Første del opp lia kan være bløt med noe myr, vurder bruk av støvler opp til hengebrua over elva, men bytt gjerne til gode fjellsko etterpå da resten av turen er i tørt terreng. Det meldes sol og varmt på lørdag med 12 grader på toppen og en lett bris fra sørøst, men ta likevel med vindjakke og en lue.  

Oppdal:

Utsikt nordøstover mot Trondheim
Utsikt nordøstover mot Trondheim

Oppdal, Almannberget: Søndag 13. september. Oppmøte Lialøkken/klubbhuset senest kl 09:00. Det er ca. 2 timer kjøring til Oppdal hvor vi henter nøkkel, eventuelt at Odd Olsen blir med opp. Deretter kjører vi opp fjellveien (bomavgift kr 60,-?) til ca. 1000 moh. og går derfra på tørr fin sti til toppen på 1340 moh. Ta med vindtett tøy og lue, det alltid luftig på denne toppen. Det er meldt 8 grader overskyet oppholdsvær og en sørøstlig lett bris.


Det er åpent for flere til å være med på turene, men vi kan ikke garantere transport, det må den enkelte avtale på forhånd.

Etter dette kommer flere turer uten at dato/tid er bestemt ennå:

Røros, Enarsvola; Førstebesøk/inspeksjon. Sette opp APRS, LD7TH. Biltur der toppen er allment tilgjengelig med bomavgift kr 40,-.

Bringen; Tilsyn med LA8QR og LD7TB sjekke antenner og kabler. Biltur til toppen med bomavgift kr 60?

Munken; Førstebesøk/inspeksjon. Fottur i variabelt terreng, både tørr vei og myr må påregnes.