Tur til Litlvola Tydal LD7TH

Tur til Litlvola Tydal, 28. september 2020
høstens vakreste eventyr

Trondheimsgruppen har overtatt antennen etter Helsenett på Litlvola i Tydal. Denne lokasjonen er godt egnet til å gi APRS dekning mellom Tydal og Røros og helt til grensen mot Sverige i øst.
Mandag 28. september ble det meldt godt vær noen dager etter en uke med mye regn og vind. Håvard, LB9RE, kjørte opp til sjøen Øvlingen på formiddagen i et svært godt vær. Fra parkeringen nord for Øvlingen, er det ca. en kilometer å gå østover til Telenors stasjon på den nordlige toppen av Litlvola, 908 moh.

Inne var det greit å montere utstyret på en hylle der kabelen til antennen var lagt fram. Utstyret ble montert, antennekabelen festet til veggen, jording montert og strømmen ble påslått. LD7TH dukket opp på kartet i aprs.fi etter kort tid kl 12:13. Det ble gjort noen tester med strøm av og på og alt fungerte som det skulle.

Sendereffekten ble satt til 10W. Antennen, Aerial dobbel dipol, vender mot sør-øst og gir fin dekning nord, øst og sør, men har likevel gode signaler både vestover mot LD7TB på Bringen, LD7TG på Gråkallen og mot sør til LD2HG på Hommelfjell som har fri sikt til LD7TH.

Radioen er en ICOM 2200H donert av Ketil, LA2FNA og TNC er en Argent T3 satt sammen av Håvard, LB9RE.