Tur til Liaåsen 17. november

I den siste tida har vi vært plaget av støy på R4- repeateren, som høres ut som datastøy, nesten som ei «sirkelsag», veldig sjenerende.

Vi har slått fast at dette kommer på link-frekvensen på UHF. Ettersom det er andre problemer med linken også, fant vi ut at vi burde få tatt en tur opp og slå link-settet av. Det er ikke mye behov for link til Bringen i øyeblikket.

Når det var såpass tørt og mildt, bestemte vi oss for å prøve sist helg. Nøkkel ble lånt, og Magne, en kompis av Morten, stilte velvillig med Toyota Landcruiser.

liaa04Det var lagt grov grus som ikke var jevnet til på veien over kanten ved steinbruddet, høy bakkeklaring måtte man ha.. Det var bar vei og spor til «flyplassen». Etter det var det ingen som hadde kjørt..

Turen gikk problemfritt, selv i de siste kneikene, der det var jomfruelig skaresnø. Landcruiseren klatret seg fint opp! Kjempekjekt med firehjulstrekk, lavgir og gode vinterdekk, ellers måtte vi nok gått den siste kilometeren.

liaa05Etter utført jobb og fotografering av antenner og utstyr returnerte vi. Henting av «gamle R4» og mer utstyr som ikke lenger er i bruk, får vente til bedre adkomst, det er tungt å bære dem såpass langt gjennom snøen..

Trondheim, 18.11.2012
LA9QV