LA9MB Egil Steen, Silent Key

LA9MB Egil kjører CW under Fieldday.

Det er med dyp sorg vi melder at LA9MB, Egil Steen har gått bort, 28. september, 84 år gammel.

Egil var en solid grunnpilar for Trondheimgruppens virke i en hel mannsalder, og vil bli dypt savnet av alle som fikk den glede å stifte hans bekjentskap.

Som radioamatør var han engasjert i det aller meste, og var den fødte leder og toastmaster ved alle arrangementer og større begivenheter i gruppens regi. Foruten å lede gruppen gjennom mange år, var han også medlem av HQ en periode, og jobbet aktivt som kontaktperson for LA5LGs Hjelpefond fra 1969 og fram til dens nedleggelse i 1999.

Egil var svært opptatt av DX og medlem av Trondheim DX-club. Telegrafi var hans hjertebarn, og han var i mange år lærer på radioamatørkursene i gruppen og sensor for P&T i Trondheim.

Egils interesse for radio strekker seg langt tilbake, og i 1955 ble han kåret til den første Norske og Skandinaviske mester i Radio Peile Orientering. Han var svært opptatt av samband generelt, og jobbet aktivt for at radioamatørene skulle bli en aktiv del av nød- og katastrofesambandet i Midt-Norge.

Han hadde mange ærefulle verv, bl.a i Ordenskollegiet av Den Gyldne Nøkkels Orden, og i 2002 ble han det første æresmedlemmet av Trondheimsgruppen på grunnlag av sin innsats.

Vi i Trondheimsgruppen kjente Egil best fra hans radiointeresse, men han var også meget interessert i alt som hadde med geologi å gjøre, og var en ivrig steinsamler. Denne interessen ble også kombinert med noen av hans omfattende reiser til fjerne himmelstrøk. Og vi fikk nyte godt av hans kåserier i etterkant.

Egil vil bli dypt savnet av alle i Trondheimsgruppen, og våre tanker går til Anne Sofie og barna…

Vi lyser fred over Egils minne!

For Trondheimsgruppen av NRRL
LA4YW – Liv

Datert: 29.9.2012