Amerikabrev

lb9reDet blir noe turer til Amerika og USA i løpet av et år. Det har noen gode sider, men betyr også at man er hjemmefra en eller to uker. Noe slaraffenliv er det heller ikke da dagene er både travle og lange, men en tur i ny og ne til AARS i Austin er en glede. Der treffer man virkelig aktive radioamatører som er innom for å handle fra de rikholdige hyllene og slå av en prat.

Her i det sørlige Texas er det ennå full sommer med 30 grader varme i skyggen nå i slutten av september, men alle her gleder seg til høsten da gradestokken visstnok kryper ned til 25 grader.

Hjemme har jeg fått høre at nattefrosten har meldt seg og for den som ikke har fått antennene i stand før vinteren, er dette et siste varsel. På LA2T skulle nå mye være klart for vinteren, men vi har ennå noe igjen på fjelltoppene og tiden er knapp. Vi kan imidlertid glede oss over at vi nå har langtidsavtaler på plass for Ruten og Bringen.

Høsten og vinteren betyr også hyggelige stunder i shacken med radioen, store tester kommer på løpende bånd og mange DX ekspedisjoner er på gang utover høsten og vinteren. Det er også tid for å skrive QSL kort og få de av gårde både via byrå og direkte.

Vi må også tenke på rekruttering til gruppen og aktivisering av medlemmene til å delta i aktivitetene, hver på sin måte. Nye personer som ønsker å bli radioamatør bør tas i mot med glede og gis hjelp til å bli radioamatør enten ved deltagelse i kurs eller på annen måte.

Møtene på LA2T blir i år slik som i fjor med et hovedmøte hver måned og møter innimellom med kortere tema og gjerne flere på slike kvelder, men uansett vil tirsdagene være et fast møte punkt enten det er møter eller drop-in i lokalet.  Mye er allerede forbedret i shacken og enda bedre skal det bli. Den nye HF antennen er helt fantastisk god og det er nå mulig å kjøre DX eller andre kontakter til alle kanter av verden fra LA2T.

Lokalet på Lialøkken har stor betydning som sosial møteplass på tirsdagene for alle som kommer innom og huskomiteen er i gang med å heve standarden på interiøret og lover å sørge for at kaffen er varm og at det er noe å bite i.

Velkommen til LA2T!

Håvard
W5/LB9RE

24.9.2012