2004-04-13-Gruppemøte

Det var møtt fram 16 medlemmer på dette møtet. Ingar, LA4CKA, åpnet møtet ca kl 19:15.

1. Pakkeradio, LA3WAA og LB9RE
Håvard, LB9RE, hadde tatt med sin pakkeradiostasjon og montert opp i møtelokalet. Det et modem MFJ 1278 for to radioer på 2 meter, Kenwood TM-241 og 70 cm, T7F. Tor, LA3WAA, hadde tatt med sin bærebare PC med det siste innen programvare for pakkeradio, nemlig WinPack 6.8.

LB9RE hadde også med en fremviser slik at det ble enkelt å følge med på storskjerm etter hvert som aktivitetene utfoldet seg på noder, BBS med mer.

Det må sies at pakkeradio er enkelt når man gjør det enkle som å koble seg til en node, BBS eller en annen radioamatør, men det kan også virke vanskelig dersom man ønsker å utnytte alle de avanserte finesser som WinPack 6.8 har å by på. Det er som med alt annet, ting tar tid, slik også for å lære de avanserte mulighetene i pakkeradioaktivitetene. Også undertegnede må innrømme at det ble mye nytt å fordøye når kommandoene på skjermen kom som en hagelskur.

Det var også litt problemer med radioforbindelsen fra møtelokalet. Noe av skylden for dette kan tildeles litt for dårlig justert modulasjon av pakkeradioen på 2 meter og litt på en vanskelig lokasjon i forhold til Liaåsen.

LB9RE – Håvard
sekretær